Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Testul Copacului dezvăluie personalitatea copilului. Cum interpretezi desenul

Testul Copacului dezvăluie personalitatea copilului. Cum interpretezi desenul

Testul Copacului este una dintre primele metode prin care poate fi determinată personalitatea unui copil. Acurateţea interpretării psihologice nu este pusa la îndoială, însă Testul Copacului poate fi făcut de copii acasă sau la grădiniţă şi interpretat cu uşurinţă de părinți, ţinând cont de câteva elemente.

Dacă îţi doreşti să afli cât mai multe despre copilul tău, printr-o metodă simplă şi rapidă, atunci oferă-i un creion, o coală de hârtie şi spune-i că are la dispoziţie 10 minute să deseneze un copac.

Mărimea, forma, locul de pe foaie în care este desenat copacul îţi vor oferi indicii importante despre personalitatea copilului tău.

Iată cum interpretezi desenul făcut de copilul tău:

  • Uită-te cât de mare este copacul în comparație cu foaia pe care l-a desenat. Dacă acesta este relativ mic, micuţul tău va fi o persoană foarte atentă cu timpul său și lucrurile care îi aparțin. Când copacul desenat este mare, atunci vorbim de o personalitate generoasă care tinde să îşi ia mai multe angajamente în acelaşi timp.
  • Locul de pe foaie în care a fost desenat copacul este de asemenea un indiciu relevant. Copacul desenat în partea de sus a paginii îţi dezvăluie faptul că micul artist este o fire independentă, care va adora libertatea pe măsură ce creşte. Cei care desenează copacul în partea de jos a paginii sunt firi sensibile şi practice. Copacul din centrul foii scoate la iveală o fire extrem de organizată. Cei care desenează copacul diagonal sunt persoane foarte deschise.
  • Conturul şi restul detaliilor copacului trebuie, de asemenea, analizate. Dacă liniile desenului sunt bine definite, groase, dezvăluie multă încredere de sine şi putere, în timp ce liniile fine indică o persoană foarte blândă, căreia nu îi place să se amestece în treburile altora.
  • Copilul care desenează o mulţime de detalii la copac, cum ar fi frunze, multe ramuri, scoarţa, este genul care tinde să se implice foarte mult în detaliile unui proiect, în timp ce lipsa detaliilor din desen indică o personalitate care preferă să se uite în ansamblu.
  • Analizaţi umbrele din jurul copacului. Un copac cu umbre în jur indică o personalitate serioasă şi devotată, în timp ce un copac luminos îţi dezvăluie că micuţul este şi va fi o fire destul de comodă, căreia nu îi place să se complice. Dacă vorbim doar de o parte a copacului care este mai umbrită, mai îmbrăcată, atunci copilul tău este acel tip de persoană preocupată de un singur aspect al vieţii sale.
  • Rădăcinile pe care copilul le face sau nu copacului pe care îl desenează sunt un alt indiciu important. Dacă acesta a desenat rădăcini, atunci este foarte legat de trecut şi acesta îi va influenţa deciziile şi viaţa de zi cu zi, în general. Prezenţa rădăcinilor dezvăluie şi o legătură puternică cu familia. Dacă nu a desenat rădăcini copacului, atunci vorbim de o personalitate puternică şi încrezătoare în propriile forţe.
  • Dacă a desenat un copac înalt, atunci este o personalitate care gândeşte în viitor şi care va lupta întotdeauna să îşi atingă obiectivele pe care şi le-a propus. Un copac mic îţi spune că ai de-a face cu un copil care va fi tot timpul mulţumit de ceea ce are, de situaţia în care se găseşte.
  • Trunchiul copacului dezvăluie o personalitate puternică, dacă acesta este mare, şi o personalitate flexibilă şi adaptabilă, dacă este un trunchi subţire.
  • O coroană amplă indică faptul că micuţul tău este un om cald, în timp ce o coroană simplă dezvăluie o personalitate rezervată. O coroană cu multe linii indică o fire energică.
  • Observă şi obiectele desenate în jurul copacului. Orice desen în plus, în afară de copac, indică faptul că pentru micul artist este foarte important ce se întâmplă în jurul lui. Dacă sunt desenate flori, atunci pentru copilul tău frumuseţea este importantă, dacă desenează iarbă sau fructe, atunci pune preţ pe confort şi casă, dacă sunt oameni sau alte vietăţi, vorbim de o persoană foarte blândă, iar soarele nu indică altceva decât optimism şi veselie.