Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Testul Casei dezvăluie personalitatea copilului

Testul Casei dezvăluie personalitatea copilului

Acordă întotdeauna atenţie desenelor pe care copilul tău le face în primii ani de viaţă, pentru că acestea îţi pot dezvălui o mulţime de informaţii despre caracterul şi personalitatea micuţului.

Printre metodele folosite de specialist, dar care poate fi aplicată şi de părinţi, este testul Casei. La fel ca şi testul Copacului sau testul care presupune desenarea unei persoane, testul Casei îţi va oferi detalii importante despre copilul tău.

Ce trebuie să faci: oferă-i copilului o coală de hârtie şi creioane şi lasă-l să îşi pună imaginaţia şi efortul la bătaie pentru a desena casa sau orice peisaj doreşte el, dar care să includă şi o casă, de la care va porni apoi interpretarea ta.

După ce copilul a terminat de desenat, urmează analiza:

  • Observă în primul rând mărimea casei: dacă cel mic a desenat o casă de dimensiuni mici acest lucru poate însemna dorinţa lui de reunificare a familiei, iar atunci când casa este mare se poate spune că micuţul este fericit şi copleşit de dragostea şi atenţia părinţilor săi.
  • Observă apoi pereții casei: liniile subţiri prin care sunt reprezentaţi pot duce cu gândul la o fragilitate interioară a celui mic, în timp ce liniile accentuate reprezintă fără îndoială nevoia de siguranţă, de “întărire a graniţelor”.
  • Uită-te apoi la detaliile pe care copilul a ţinut să le aducă micii sale opere de artă. O mare concentraţie de detalii pe acoperişul casei semnifică o preocupare către lucrurile creative, în timp ce un acoperiş incomplet ar putea însemna renunţarea cu uşurinţă la idei şi planuri, chiar şi la cele care ar putea avea un succes formidabil.
  • Observă apoi uşile şi ferestrele caselor. În primul rând vezi dacă există. Cu cât sunt mai multe şi mai mari reprezentate, atunci ai un copil sociabil, căruia îi place să interacţioneze cu cât mai mulţi oameni, deschis şi vorbăreţ.
  • Uită-te şi dacă cel mic a pus draperii la ferestre sau a desenat tufişuri mari în faţa şi lângă casă. Dacă aceste elemente există, atunci este posibil ca micuţul tău să fie o fire introvertită căruia îi este greu să se deschidă în faţa altor oameni.

Lasa un comentariu