Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Tematici pentru petreceri de aniversări pentru copii

Tematici pentru petreceri de aniversări pentru copii

Ca și adulți, ne amintim câteodată despre anumite lucruri din copilărie care ne-au  impresionat sau surprins în mod plăcut. Când eram eu copil, nu se făceau zile de naștere la restaurante sau locuri de joacă, sărbătoream acasă cu prieteni și rude, mama îmi pregătea un tort, primeam cadouri. Dar îmi amintesc o zi de naștere în special, și nu pentru că am primit atunci un super-cadou, ci pentru că a fost organizată altfel: am confecționat împreună cu mama niște pompoane din hârtie creponată și le-am agățat pe sus pe terasa unde am sărbătorit. Poate pentru copiii de astăzi asta nu e mare lucri, dar pentru mine atunci a fost. Invitații veneau și se uitau uimiți în sus, așa decorațiuni nu se mai văzuseră niciodată la noi în sat.
Desigur, nu insist să revenim la vremuri demult apuse, dar am vrut să subliniez prin asta că pot fi și lucruri mici sau simple care pot face o aniversare a copiilor memorabilă.

Tematici petreceri copii

Dacă până acum ai obișnuit să faci până acum ziua copilului la McDonalts sau în altă locație, chiar dacă acolo au și anumite jocuri, activități sau tematici, nu uita că este un loc în care merge toată lumea și probabil copiii tăi au mai fost la 10 colegi sau cunoscuți tot acolo, cunosc jocurile, activitățile, decorațiunile de acolo. Poți alege să faci ziua lor altfel, să creezi chiar tu decorațiunle sau să le comanzi undeva dar să fie ceva inedit, ceva ce știi că îi face plăcere copilului.
Iată câteva idei:

  • inspiră-te din desenul animat, filmul, cartea sau povestea preferată a micuțului: Mickey Mouse, Frozen, Cars, Tom și Jerry, Războiul Stelelor, Harry Potter etc
  • alege o temă copilărească: prințese, războinici, animalele junglei, pirați, dinozauri, sirene etc
  • tema este o culoare anume care îi place copilului
  • Tema e inspirată dintr-o activitate sau abilitate specială a copilului- muzică, lego, desen, artă
Citește și:   Cum scoți televizorul din viața copilului fără să-l interzici

Cum poți pune în valoare tematica respectivă:
Poți sugera inviaților să poarte costume asortate cu tematica sau poți confecționa/ cumpăra tu măști potrivite tematicii. Mai poți face niște tricouri personalizate care pot conține un element al tematicii.


Decorațiuni- după ce ai ales tema, te poți gândi la niște decorațiuni adaptate temei. Desigur se pot folosi diverse aranjamente de baloane, flori, poampoane din hârtie dar folosește și ceva legat de tema respectivă; de exemplu niște animale de pluș plasate pe mesele invitaților dacă tema este Cartea Juunglei, un afiș din desenul animat ales ca temă, baloane cu acel personaj, decorațiuni în culoarea aleasă etc. Acestea pot să includă decorațiune pentru un perete (eventual și cu numele copilului, cu La mulți ani!, cu cifra corespunzătoarere vârstei) dar și decorațiuni pentru mese sau spațiile unde se desfășoară petrecerea. Nu te teme că nu o să ai destule idei, doar tastează denumirea acelei teme pe Google sau Pinterest și vei găsi sute de idei.

Tort- și tortul trebuie să fie adaptat temei. Uneori e deajuns să pui o jucărie din plastic cu acel personaj al temei pe tort sau pe platoul pe care este așezat tortul, dar și cofetăriile oferă multe variante de personalizare.

Loc personalizat pentru fotografii- poate lua orice formă, dar neaparat să folosești și o decorațiune legată de tematică. Iată câteva idei:

Citește și:   Acest tătic s-a deghizat în mamă pentru fiica sa

Candy bar
Fie că este vorba de o măsuță cu prăjituri, bomboane și sucuri sau de o măsuță pe care pui tortul, îl poți de asemenea, personaliza conform temei petrecerii. Poți fi creativ atât la decorațiuni cât și la suporturile de prăjituri, la formatul dulciurilor, a suporturilor de tacâmuri etc.

Lasa un comentariu