Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Tematici de petrecere pentru fetiţe: decor, meniu, activităţi şi jocuri

Tematici de petrecere pentru fetiţe: decor, meniu, activităţi şi jocuri

La petrecerile pentru copii totul gravitează în jurul sărbătoritului pentru că el este cel care dă tonul întregului eveniment. Tot ceea ce urmează să se întâmple, de la decor, până la ţinutele invitaţilor, depinde de alegerea sărbătoritului.

De această dată, ne imaginăm că sărbătoritul este o fetiţă. De regulă, ea este cea care alege tema petrecerii de ziua ei, iar părinţii o ajută şi fac tot posibilul că aniversarea să fie că în poveşti.

Pentru următoarea petrecere de ziua celei mici, puteți găsi în cele ce urmează câteva idei, pentru a vă fi mai uşor să stabiliţi împreună cu fetiţa tema, decorul, invitaţiile ce urmează să fie trimise copiilor, meniul pe care îl veţi oferi invitaţilor şi activităţile care vor face deliciul petrecerii.

Tematica 1: Prinţesă

Invitaţiile: pentru o petrecere cu prinţese, invitaţiile pot lua forma unor baghete magice. Vei avea nevoie de panglică, câteve beţişoare sau paie, carton colorat, lipici şi sclipici. Imprimă sau scrie de mâna informaţiile despre petrecere pe o hârtie, decupează şi lipeşte aceste bucăţi pe steluţele sau inimoarele făcute din carton colorat. Lipeşte bucata de carton pe un beţişor. Decorează cu panglici coloare şi sclipici.

Meniu: dulciurile şi tortul de la petrecerile cu prinţese trebuie să se încadreze foarte bine în peisaj. Pregăteşte fursecuri şi biscuiţi în formă de inimioare sau steluţe şi colorează-le în aşa fel încât să fie cât mai atractive pentru copii. Dacă fiica ta este o mare admiratoare a prințesei Elsa, și e greu de crezut că nu este, poţi încerca să faci mici deserturi în formă de Olaf folosind marshmallows.

Citește și:   Ce stil de învățare are copilul tău și ce metode dau rezultate rapid

Activităţi: invitatele pot face împreună bijuterii de prinţesă. Pune-le la dispoziţie materiale care crezi că le-ar folosi să facă tot felul de accesorii. Poţi să te ajuţi şi de ingrediente din bucătărie care ar putea să le ajute să realizeze bijuteriile.

Tema 2: Cântăreaţă

Invitaţiile: pentru o astfel de tematică de petrecere, invitaţiile pot fi asemănătoare cu biletele pentru concerte. Invitaţii trebuie să ştie unde şi când începe show-ul.

Decorul: va trebui să transformi una dintre camere într-o adevărată sală de concerte. Improvizează chiar şi o scenă, adaugă lumini colorate (ai putea folosi chiar instalaţia de pom de Crăciun, chiar dacă nu e în sezon) şi va mai trebui să faci întuneric în cameră, aşadar trage draperiile şi acoperă orice sursă de lumină.

Meniul: concertele nu se pot desfăşura fără microfoane. Aşadar, dulciurile de la petrecere pot lua forma unor microfoane. Poţi face brioşe pe care apoi le poţi decora cu glazură de ciocolată neagră şi bombonele foarte fine de decor, argintii. Ori poţi stiliza un microfon, din sticksuri în vârful cărora pui câte un marshmallow mare pe care îl treci apoi prin ciocolată albă. La final, presari bombonele decorative argintii.

Activităţii: la o petrecere cu astfel de tematică, muzica nu are cum să lipsească. Recital, karaoke, concursuri de muzică sunt doar câteva dintre lucrurile pe care le pot face invitaţii.

Citește și:   10 Idei de jocuri pentru petreceri ale zilelor de naștere

Tematica 3: Fluturi

Invitații: caută un şablon sau desenează unul, apoi decupează, după el, invitaţii în formă de fluturi din carton colorat. Printează sau scrie de mâna, pe o parte a fluturelui decupat, informaţiile despre petrecere.

Decor: şi pentru decor vei folosi tot hârtie colorată şi panglici. Fiica ta poate confecţiona chiar ea fluturaşi de toate mărimile şi culorile şi flori pe care apoi să îi folosiţi pentru a decora camera sau locul în care se va desfășura petrecerea.

Meniu: un curcubeu din fructe ar fi ideal pentru o petrecere cu asemenea tematică. Pune pe un platou bucăţi de fructe de toate culorile în aşa fel încât aranjamentul să semene cu un curcubeu. Mai poţi face fluturaşi cu bomboane. În punguţe mici pune bomboane de toate culorile. Prinde apoi punga la mijloc cu un cleştişor de lemn colorat. Decorează apoi punga cu ochi de plastic şi antene colorate.

Activităţi: după ce fetiţa s-a decis şi a spus că îşi doreşte o petrecere ce are că tematică fluturii, poate începe să facă pregatirile. Sărbătorita va confecţiona fluturaşi mici din hârtie şi cartoane colorate. Înainte de a începe petrecerea, ascunde aceşti fluturaşi în camera sau acolo unde va fi petrecerea, iar invitaţii vor trebui să îi caute. Cine va găsi cei mai mulți fluturași va fi, bineînteles, recompensat.

Lasa un comentariu