Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Tătici care ar face orice pentru copiii lor

Tătici care ar face orice pentru copiii lor

Tăticii au rolul lor bine stabilit în creșterea și educația copiilor.

Totul începe imediat după naștere. Unii tătici nu s-au temut să se implice în îngrijirea bebelușilor și, cum a-i pune la somn e treaba cea mai grea, sau a sta cu ei noaptea când plâng și nu au somn, au sfârșit prin a dormi pe unde au apucat.

Apoi hrănirea piticilor e următorul lucru greu. Necesită de la un tată multă, multă creativitate. Iar unii au demonstrat că o au.

Mulți se întreabă cum pot mămicile să facă atâta treabă prin casă și să îngrijească și de un bebeluș în același timp. Se pare că și câțiva tătici s-au confruntat cu problema asta și au învățat să se descurce să facă mai multe lucruri deodată.


Când ai băiat, tata poate fi cel mai bun model. Uneori scapi ușor cu o mustață, ori îl dai cu niște spumă de ras (dacă nu s-a dat el singur între timp). Alteori trebuie să îți desenezi tricoul cu șine și autostrăzi pentru jucăriile micuțului.


Cu fetele e mereu mai complicat dar unii tatici de prințese au găsit și ei soluții menite să le facă fericite. Cu baletul e mai greu dar acești tătici au încercat și au reușit.

Tăticii pot fi adevărați eroi când cei mici sunt în pericol.


Ei știu să facă sacrificii pentru copii, de exemplu un tătic poartă mereu aripioarele date de fiica sa la lucru, pentru ca ea să nu se îngrijoreze că lucrează la înălțime. Un altul poartă o sabie de cavaler când o duce la grădiniță, pentru ca ea să se simtă ocrotită și în siguranță.

Când e vorba de joacă, tăticii sunt specialiști în a se coborâ la nivelul puștilor sau a inventa jocuri noi.

 

Citește și:   Educație parentală românească și legislația diverselor țări

Cine a spus că un tătic nu poate și îngriji un copil. Pentru cei de mai jos a face o codiță fetiței sau a transporta băiețelul obosit nu pare să fie o problemă.

Tăticii de mai jos sunt candidați ideali la premiul de ”cel mai bun tătic din lume”. Un bărbat singur care a înfiat o fetiță cu sindrom Down, un tătic care și-a lipit un  tub pe abdomen pentru a fi la fel cu fiul său hrănit prin sondă, un tată cu cancer care și-a condus fiica la altar sprijinit de terapeutul lui.

Lasa un comentariu