Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Tactici simple pentru a deveni un părinte implicat

Tactici simple pentru a deveni un părinte implicat

Pentru majoritatea părinţilor, dragostea şi grija pentru copil vin natural şi nu pot fi comparate cu nimic. Ritmul de viaţă şi vremurile pe care le trăim fac ca mulţi părinţi să nu fie cu adevărat conectaţi la viaţa copilului.

Pe măsură ce copilul creşte este normal ca părinţii să nu se mai implice atât de mult în viaţa lui, dar copilul are în continuare nevoia să ştie că are unde să se  întoarcă atunci când dă de greu.

 Iată câteva tactici simple prin care poţi deveni un părinte mult mai implicat.

Cina fără televizor, tabletă sau telefon

O metodă prin care poţi deveni mai conectat la viaţa copilului este să renunţi, măcar o oră pe seară la alte lucruri care ţi-ar distrage atenţia. Renunţă pentru câteva zeci de minute pe seară la televizor, computer şi telefon şi acordă tot acest timp copilului.

Învaţă împreună cu copilul tău ceva nou sau încercaţi un hobby împreună

Fie că veţi construi împreună un avion sau veţi învăţa un sport nou în familie, schimbul de idei şi experienţe crează legături puternice în familie.

Citește și:   Obiceiuri zilnice care te vor apropia și mai mult de copilul tău

Oraganizați o seară pentru familie în fiecare săptămână

Se întâmplă ca uneori atât adulţii cât şi copiii să simtă obosiţi. O metodă uşoară de a respecta nevoia tuturor de a se destinde şi relaxa este să organizaţi în fiecare săptămâna o seară doar pentru familie, în care comandaţi ceva de mâncare, vă aşezaţi împreună să vedeţi un film şi vă relaxaţi împreună, în familie.

Interesează-te de pasiunile copilului

Să fii mereu la curent cu lucrurile pe care copilul le face cu plăcere îţi va aduce multe satisfacţii şi va stabili între voi o conexiune puternică. Atunci când acorzi atenţie lucrurilor pe care copilul tău le consideră importante şi îi dai ocazia să îşi cultive abilităţile, şi el se va simţi mult mai ataşat, pentru că implicarea ta îi demostrează că şi aportul lui este important pentru familie.

Lasa un comentariu