Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

„Star Wars: The Force Awakens”: este sau nu un film recomandat copiilor?

„Star Wars: The Force Awakens”: este sau nu un film recomandat copiilor?

„Star Wars: The Force Awakens” este de departe succesul cinematografic al anului 2015, un film extrem de aşteptat de toată lumea şi despre care se va vorbi mult şi în anul ce începe.

Noul film al seriei Star Wars beneficiază de o promovarea intensă şi este practic imposibil să nu fi auzit până acum de premiera producţiei sau să nu fi dat cu ochii de personajele filmului, într-un fel sau altul. Cei mai impresionaţi sunt şi de această dată, copii. Dar este Star Wars: The Force Awakens recomandat copiilor? Revista Time face o listă cu argumente pro şi contra pentru a-ţi duce copilul la noul film din seria Star Wars.

Pro

 • Noul droid BB-8 este pur şi simplu adorabil şi copiii îl vor îndrăgi pe loc.
 • Generalul forţelor rebele este o doamnă şi nimeni nu pare să fie surprins.
 • O mulţime de avioane şi nave, maşini felurite şi mici creaturi, unele ciudate, apar peste tot în film, iar copiii vor fi cu siguranță fascinați de toate.
 • Băieţii răi sunt albi, noii băieţi buni sunt de culoare, hispanici şi asiatici, aşadar filmul demontează o mulţime de stereotipuri.
 • Subiectul filmului este uşor de înţeles chiar şi de către un copil.
 • Filmul ar putea duce la conversații interesante cu copilul tău despre cum oamenii se decid să facă lucruri bune, chiar dacă nimeni nu mai face asta, precum și despre importanța familiei.
 • În film nu există nuditate.
Citește și:   Cuminte la şcoală, neastâmpărat acasă: ce e de făcut?

 Contra

 • O mulţime de oameni mor în film, chiar din primele 15 minute când un sat întreg este executat.
 • Noul băiat rău, Kylo Ren, s-ar putea să îi înspăimânte pe cei mici. El nu aduce prea mult cu un personaj de desene animate precum Darth Vader.
 • Filmul durează mai mult de două ore, ceea ce s-ar putea să fie cam mult pentru un copil.
 • Există nişte creaturi intergalactice înfricoşătoare, inlcusiv nişte monştri asemănători unor caracatiţe care le-ar putea provoca coşmaruri celor mici după ce vor vedea filmul.
 • Pentru unii copii sub 13 ani, filmul s-ar putea să fie bun. Pentru alţii, s-ar putea să fie prea mult. Aşadar, cântăreşte bine înainte să decizi să îl iei pe cel mic cu tine, la cinematograf.

Lasa un comentariu