Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Soluții în casă pentru copii mici

Soluții în casă pentru copii mici

Sunt multe momente când trebuie să te gândești ce adaptări să faci pentru micuțul tău în casă, pentru a avea acces mai ușor la toaletă, chiuvete, la masă, la rafturile de mai sus etc.

Un exemplu bun a fost când îmi învățam băiatul să treacă de la oliță la vasul de WC din baie. Am cumpărat un colac mai mic, adaptat pentru el, dar nu am rezolvat mare lucru pentru că de fapt nu ajungea să se urce acolo. Trebuia să fim tot lângă el. O soluție ar fi să construiți pentru copil o treaptă, un scăunel, o băncuța care să îl ajute să facă asta independent, chiar dacă este mic. Se pot face la comandă, din lemn, simple sau cu niște mânere de care copilul să de poată sprijini.  Dacă ei nu se simt în siguranță acolo, acest lucru vă va încurca serios eforturile de a-i învăța să folosească toaleta mare.
  
La fel, chiuvetele nu sunt la înălțimea celor mici și au nevoie de ajutor pentru a ajunge la ele. Un scăunel sau o băncuță din lemn pot fi o soluție, dar dacă sunt prea înalte, pot fi periculoase pentru copii, pot aluneca și să se accidenteze. De aceea un scăunel mic din plastic, niște trepte, un scaun  sau o băncuță din lemn special confecționate, sunt mai sigure.
       
Se mai pot folosi și alte obiecte ca și trepte la chiuvetă: cutii din plastic, o valiză din lemn, un obiect solid pe care se pot urca etc.

Astfel de scăunele sau trepte pot fi utile și pentru accesul mai simplu al copiilor la bucătărie, să ne ajute la spălat vase și la alte mici treburi dar și pentru a putea să ia ceva de pe un raft la care încă nu ajung. Pentru cei foarte mici trebuiesc mai multe măsuri de siguranță:
     

Lasa un comentariu