Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Sfaturi utile pentru călătoriile cu copiii

Sfaturi utile pentru călătoriile cu copiii

Chiar dacă nu ți-ai planificat să te deplasezi peste mări și țări în concediu, oriunde ai merge cu copiii, va fi totuși un loc nou, cu frumuseți dar și cu provocări noi. Tu ca părinte, nu ești responsabil doar pentru a oferi o vacanță frumoasă celor mici, ci pentru tot: siguranța,  sănătatea lor.

Mulți părinți nu au idee despre pericolele unei călătorii pentru copii, sau au auzit dar cred că asta nu se li se poate întâmpla familiei lor. Iată numai câteva dintre incidentele posibile:

  • răniri, îmbolnăviri- toxiinfecții alimentare, insolație, deshidratare, răceli, julituri, răni, fracturi, luarea de boli infecțioase etc. Verifică atent trusa de prim ajutor din mașină și poți lua cu tine și alte medicamente și pansamente ca să le folosești la nevoie. În vacanțe copiii petrec mai mult timp în aer liber, se joacă cu alți copii și se pot ușor răni. Faptul că este un loc necunoscut, mărește riscurile așa că supraveghează-i cu mai multă atenție decât atunci când sunt în curtea casei sau în spatele blocului. Atenție unde alegeți locurile în care luați masa, hidratați copiii suficient și încurajați-i să se spele pe mâini de foarte multe ori pe zi pentru că în locurile publice sunt multe pericole de boli infecțioase. Un mic recipient cu soluție dezinfectantă poate fi de ajutor pe plajă, în excursii sau locuri unde nu aveți acces mereu la apă și săpun. Dacă mergeți într-o zonă tropicală sau total diferită de țara în care locuiți, este bine să vă interesați de vaccinările necesare pentru a preveni boli grave ca: malarie, febră tifoidă, febră galbenă, dengue etc. De asemenea, folosiți srayuri pentru țânțari sau insecte dacă este cazul.
  • accidente fatale- înec, cădere de la înălțime, accidente de circulație. Din păcate, dacă petreci 2-3 săptămâni la mare, e imposibil să nu auzi despre un caz al unui copil care s-a înecat sau a fost la un pas de a se îneca. Asta se poate întâmpla în valuri sau în piscina hotelului unde sunt cazați, iar supravegherea precară este una dintre principalele cauze. Căderea din balconul hotelului sau din alte locuri vizitate, este iarăși un motiv de atenție și precauții suplimentare. Accidente de circulație se întâmplă în special familiilor care călătoresc noaptea pentru a evita traficul sau a lăsa copiii să doarmă.
  • copii se pierd de părinți – locurile turistice sunt aglomerate, chiar dacă ai copii mai mărișori nu te gândi că se vor descurca. Cei mici se pot depărta și pierde accidental, dar cei mai mari se aventurează uneori în locuri necunoscute și nu mai știu să ajungă înapoi. Niște prieteni ai mei au mers într-o scurtă drumeție cu copiii în preajma cabanei unde erau cazați. Copiii mergeau la câțiva pași înainte, pe cărare. Erau toți peste 8-10 ani. Nimeni nu a observat că la o cotitură a cărării drumul s-a bifurcat și copiii au luat un alt drum. După 10-15 min, adulții s-au întrebat de ce nu-i mai aud înainte pe cărare. Au grăbit pasul, dar nimic. S-au întors din drum, au refăcut traseul de câteva ori până la cabană, dar nici urma de copii. Drumul se bifurcase de mai multe ori, nu știau pe care au apucat. Cel mai mare avea telefon dar nu era semnal în zonă așa că nu i-au putut nici contacta. Expediția lor nevinovată s-a transformat repede într-o operațiune de salvare cu echipe salvamont, elicoptere, poliție și tot tacâmul. Copiii au reușit să iasă din pădure la o șosea, mulți km mai jos și din fericire au fost găsiți de un echipaj de poliție înainte de căderea întunericului. Ideea este că pentru părinți vacanța nu trebuie să fie doar relaxare ci trebuie mereu să se asigure că au copiii prin preajmă, că dacă se pierd ei cunosc numărul de telefon, numele hotelului, al părinților, știu să contacteze un adult etc. Mai multe detalii despre cum să-ți înveți copiii să acșioneze dacă se pierd, în articolul M-am pierdut de mama
  • răpire – chiar dacă nu este o situație foarte frecventă, foarte expuși cunt copiii foarte mici și adolescentele. Faptul că etalați un stil de viață luxos sau dacă sunteți o persoană publică, va crește și mai mult riscurile, în special de răpiri pentru răscumpărare. Dar copii pot fi și ținta unor proxeneți sau perverși așa că articolul Învață-l pe copil să evite abuzurile sexuale vă poate fi de un real folos.
  • pierderea actelor sau bagajelor copiilor – nu lăsa în grija copiilor documentele importante. În transportul cu avionul se poate întâmpla ca bagajele să se rătăcească așa că mai bine pui de la început un schimb- două de haine în bagajul de mână al copilului.
  • probleme la transportul aerian/ internațional – în general problemele apar atunci când părintele sau însoțitorul adult nu se informează bine asupra conduțiilor și documentele necesare în zborul cu un copil. Uneori companiile aeriane au politici diferite de transport, alteori este vorba de regulile de imigrație ale țărilor de destinație ori tranzitate. Sună compania aeriană, ambasada, nu te baza pe sfaturi online pe forumuri sau pe alte surse pentru a afla ce ai nevoie pentru călătoria cu minori.

Lasa un comentariu