Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Sfaturi pe care părinţii nu ar trebui să le mai dea copiilor lor

Sfaturi pe care părinţii nu ar trebui să le mai dea copiilor lor

Trăim într-o lume în continuă schimbare şi oricâte sfaturi, valori, experienţe proprii şi-ar dori părinţii să le transmită copiilor, aceştia trebuie să realizeze că unele dintre aceste lucruri nu mai au semnificaţie în ziua de astăzi, ba mai mult, îi pot dauna celui mic.

Iată care sunt sfaturile pe care specialiştii îţi recomandă să nu le mai dai copilului tău în ziua de azi:
1. “Ignoră-i şi te vor lăsa în pace.” Dacă un copil nu va şti să gestioneze o situaţie conflictuală la această vârstă, nu va putea să se descurce nici atunci când va creşte.
2.”Se poartă urât cu tine pentru că sunt invidioşi.” Acest lucru se întâmplă foarte rar, aşadar nu este bine ca un copil să crescă cu iluzia că oamenii din jur se poartă urât cu el pentru că l-ar invidia.
3. “Este rău cu tine pentru că te place.” Chiar şi dacă ar fi adevărat, copiii nu ar trebui încurajaţi să creadă că comportamentul urât are ceva în comun cu afecţiunea.
4. “Eşti un geniu!”. În loc să îi complimentezi efortul şi atât, încurajează-l să continue să înveţe.
5. “Este nepoliticos să laşi mâncare în farfurie.” Atunci când este mic, porţiile de mâncare i le controlezi tu, însă pe măsură ce creşte, acest lucru nu se va mai întâmpla. Cel mai bine ar fi să îl înveţi încă de la o vârstă fragedă cum să facă alegeri alimentare sănătoase, să facă sport şi să îşi formeze gustul în aşa fel încât să fie încântat de mâncarea sănătoasă.

Lasa un comentariu