Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

„Selfie cu elfii”, prima carte de poezii augmentate pentru copii

„Selfie cu elfii”, prima carte de poezii augmentate pentru copii

Realitatea augmentată a început să apară în viețile consumatorilor o dată cu puterea de procesare a telefoanelor mobile. La prima vedere putem spune că seamănă cu realitatea virtuală, care și ea poate fi folosită prin intermediul dispozitivelor, dar de fapt sunt două tehnologii și experiențe complet diferite.

Selfie cu elfiiprima carte de poezie pentru copii, în realitate augmentată, din România a fost lansată de dARe by Samsung. Prezența acestei noi tehnologii în lumea editorială, multiplică modurile în care copiii pot citi și înțelege un text, putând să pătrundă ușor în lumea magică a unor personaje și a unor povești.

Cartea poate fi cumpărată din librăriile Cărturești sau comandată direct din aplicație sau de pe site-ul Editurii Vellant iar aplicația dARe by Samsung poate fi descărcată gratuit din Google Play și Apple Store. Fiecare ilustrație din carte poate fi scanată cu dARe by Samsung, îmbogățind experiența de lectură pentru cei mici și cei mari și încurajând, astfel, apropierea între copii și părinți, prin intermediul tehnologiei, dar și dezvoltarea relației dintre copii și cărți.

Citește și:   Realitatea augmentată- cărțile de povești și cititul reinventate

Noua carte, semnată de Carmen Tiderle, este o inițiativă de susținere a consumului isteț de tehnologie, care demonstrează că universul cărților printate nu se pierde în lumea internetului și a multitudinii device-urilor, ci dimpotrivă, tandemul carte-tehnologie poate funcționa armonios, într-o manieră complementară și inovatoare. Minunatele ilustrații sunt create de Vali Petridean, cu un conținut de realitate augmentată facilitat de aplicația dARe by Samsung, iar animațiile, amplificate de One Night Gallery, sunt opera lui Tudor Calnegru.

Evenimentul de lansare a cărții va avea loc sâmbătă, 12 octombrie, începând cu ora 11.00, in mansarda librăriei Cărturești Verona.

Pentru copii cartea nu poate decât să îi atragă, fiind o întâlnire memorabilă cu motanul Zet pentru care tehnologia nu mai e un secret, cu elanul Moose care trimite mașini electrice în spațiu, cu leii care își comandă mâncare online, unicornii și elfii doritori de selfie etc. Cu poeziile amuzante din Selfie cu elfii și cu ajutorul aplicației dARe by Samsung nu vei mai avea copii care să nu fie îndrăgostiți de lectură. Asta pentru că fiecare ilustrație din carte poate fi scanată cu dARe by Samsung și aventura continuă în realitatea augmentată.

Citește și:   25 de lucruri interesante despre mame și maternitate

„Ne bucurăm că am avut ocazia să contribuim la crearea unei experiențe ludice și inovatoare: prima carte de poezii pentru copii, în realitate augmentată, din România. Tehnologia are un rol din ce în ce mai important în educația timpurie. Tocmai de aceea, în calitate de lider în tehnologie, am vrut să susținem eforturile părinților de a petrece cât mai mult timp de calitate împreună cu copiii lor, într-un mod creativ, folosind elemente tehnologice de ultimă generație. Suntem convinși că această modalitate de interacțiune va fi o bucurie pentru întreaga familie”, a menționat Livia Fericean, Corporate Citizenship & Public Affairs Manager Samsung.

Lectura sprijinită de realitatea augmentată dezvoltă, pe lângă dragostea de lectură, creativitatea, imaginația și simțul artistic al celor mici. Selfie cu elfii poate fi un cadou excelent pentru copilul tău dar și un instrument util cu care educătorii și învățătorii pot stimula elevii să citească și să înțeleagă un text.

Lasa un comentariu