Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Rivalitatea între fete: cum o poți ajuta pe fiica ta

Rivalitatea între fete: cum o poți ajuta pe fiica ta

Rivalitatea între fete ia naștere încă din şcoala primară şi nu dispare nici măcar odată cu vârstă. Este momentul în care prieteniile se transformă peste noapte în rivalităţi de neînţeles, ca mai apoi relaţia să revină la normal şi prietenia să continue ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat.

Dintre toate, cea mai mare provocare prin care şi fiica ta poate trece este aceea de a face faţă rivalităţii între fete, aşa numitele “fete rele” care nu lipsesc din nicio clasă sau grup de prieteni. Fiica ta sau oricare altă fata, poate ajunge să aibă serioase probleme din cauza acestor fete rele. Fetele rele sunt destul de uşor de recunoscut într-o comunitate sau un grup de copii. Termenul se referă la acele fete care sunt invidioase pe altele şi care folosesc intimidarea şi jignirile pentru a se poziţiona pe o treaptă superioară faţă de colegii şi prietenii lor.

Pentru a nu ajunge victima colegelor care se încadrează în această categorie, fiica ta ar trebui să ştie cum să reacţioneze când se confruntă cu astfel de situaţii.

Cum o poţi ajuta pe fiica ta pentru a nu ajunge victima agresiunilor fetelor rele:

Citește și:   Viral: când părinții cred că știu mai bine decât dascălii

Încearcă să îi extinzi grupul de prieteni. Atunci când copilul face parte dintr-un singur grup, în special cel de la şcoală, şansele să ajungă victimă sunt mult mai mari. Aşadar, încurajează-o să practice sporturi de echipă sau să se înscrie în asociaţii sau organizaţii în afara şcolii.

Învăţ-o să le dea o lecţie fetelor rele. Specialiştii recomandă ca la un astfel de comportament agresiv venit mai ales din partea altor fete, fiica ta să răspundă cu blândeţe excesivă. Acest lucru le va irita pe rivale şi în acelaşi timp o va face pe fiica ta să capete încredere în ea.

Acult-o pe fiica ta şi arată-i empatia. Uneori singurul lucru pe care poţi să-l faci este să stai şi să asculţi activ, apoi să reflectezi asupra mesajului şi a sentimentelor care se ascund în spatele lui. După ce ai înţeles cum se simte fiica ta, împărtăşește-i din experienţă despre momentele în care a fost nevoie să faci şi tu faţă criticilor şi agresivităţii.

Mergi la școală pentru a afla ce se întâmplă. O discuţie cu directorul şcolii ar putea să lămurească mai multe. Astfel de situaţii sunt frecvente în școală. Cadrele didactice au mai multe şanse să observe ce se întâmplă şi chiar ar putea să vorbescă cu fetele rele atunci când comportamentul lor întrece orice limită.

Citește și:   Confecționează trăistuța pentru jucării

Nu este niciodată uşor să îţi vezi fiica devenind victim comportamentelor anormale ale celorlalţi. Dar ascultând-o, prin implicare, acceptând un cerc mai mare de prieteni în jurul său şi oferindu-i de fiecare dată câteva sfaturi despre cum să facă faţă situațiilor atunci când rivalele sale o necăjesc, o vei ajuta să capete încredere în ea şi să fie pregătită şi pentru alte momente mai dificile din viaţă.