Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Rimele, o metodă de învățare eficientă

Rimele, o metodă de învățare eficientă

Rimele se numără printre cele mai eficiente metode de învăţare, ce se recomandă a fi pusă în aplicare încă de la cele mai fragede vârste.

Studiile au arătat că prin rime uşoare, copiii învaţă mult mai repede, memorează informaţii importante prin intermediul versurilor scurte, dar care rimează.

Cele mai mult poezioare din această categorie au şi un puternic mesaj moral, ori le pot dezvăluie copiilor lucruri noi despre viaţă. Iată şi alte beneficii evidente ale învăţării în rime.

Copiii care învaţă în rime vor citi mult mai devreme şi fluent

Atunci când aud rime şi cadenţa copii se pregătesc să citească folosind abilităţile de înţelegere mult mai devreme decât copiii care nu învaţă prin rime. De asemenea, aceşti copiii au abilitatea de a recunoaşte mult mai ușor modele şi vor învăţa astfel mult mai repede să citească.

Rimele îi fac mai buni ascultători

Nuanţele sau uneori ghicitorile în rime îi provoacă pe copii să fie atenţi la poveste de la început până la sfârşit. Acest lucru este foarte important atunci când vorbim despre importanța capacităţii de ascultare la copii.

Citește și:   Copilul crescut de un singur parinte, de psiholog dr. Aurelia Moraru

Învaţă lecţii simple

Multe dintre versurile în rime pentru copii le vor oferi lecţii simple. Multe dintre ele se încheie cu o morală sau cu o povaţă, făcând din rime metoda perfectă pentru a le preda lecţii de viaţă celor mici.

Ilustrațiile sunt importante

Copiii învaţă să asocieze imaginile cu textul. Atunci când li se citește dintr-o carte cu multe ilustraţii copiii vor începe să înveţe ce reprezintă cuvintele pe care le aud.

Rimele au mesaje pozitive

Cele mai multe versuri în rime oferă un mesaj pozitiv, un lucru ce nu poate fi altfel decât benefic pentru cei mici.

Îmbunătăţesc abilităţile de vorbire

Repetiţiile şi rimele vor face mult mai uşoară învăţarea pronunției în cazul copiilor

Rimele sunt simple şi melodioase, iar micuţii vor fi încântaţi să memoreze, iar apoi să reproducă un cântec în faţa părinţilor.

Rimele încurajează imaginaţia

Cele mai multe versuri în rime sunt extrem de descriptive şi încurajează imaginaţia copiilor. Abilitatea de a vizualiza îi va ajuta pe cei mici să înţeleagă mult mai uşor literatura în viitor şi de aceea niciodată nu este prea devreme să îi faci cunoştinţă celui mic cu această metodă de învățare în rime.

Citește și:   5 poze cu copilul tău pe care să nu le publici pe internet

Îmbunătăţesc memoria

La fel ca şi muzica, ascultarea şi învăţarea ajută la dezvoltarea memoriei şi a simţului auditiv, ambele extrem de valoroase la şcoală, dar şi în viitoarea carieră a copilului.

Dezvoltarea abilităţilor fizice

Muzica şi mişcarea sunt ambele importante pentru dezvoltarea fizică şi mentală a copiilor. Aşadar, rimele pot fi introduse atât în jocurile celui mic, în poveşti şi în activităţile pe care le face acasă.

Lasa un comentariu