Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Probleme de comportament ale copilului ce nu trebuie ignorate

Probleme de comportament ale copilului ce nu trebuie ignorate

Problemele de comportament pe care le are copilul, chiar dacă sunt minore sau nesemnificative, nu ar trebui totuşi lăsate nerezolvate. În timp, acestea ar putea deveni mai complicate şi va fi mai dificil să îndrepţi ceva.

Te întrerupe când vorbești: Chiar dacă e nerăbdător să îţi spună ceva, ar trebui să ştie regula şi să nu vorbească peste tine dacă tocmai atunci eşti într-o conversaţie. Ca să corectezi acest comportament, spune-i că nu e politicos să te întrerupă sau oferă-i o ocupaţie atunci când sunteţi în vizită sau ai de discutat ceva cu alte persoane.

E agresiv când se joacă: Împiedică comportamentul agresiv imediat ce îl observi. Dacă îl vezi că se comportă urât cu alţi copii, cere-i imediat să se pună în locul celui pe care l-a jignit. Spune-i de la bun început care sunt lucrurile care îi pot răni pe ceilalţi şi spune-i că nu sunt permise.

Începe să mintă în legătură cu orice: Atunci când îl prinzi cu minciuna este momentul în care trebuie să îi şi atragi atenţia asupra consecințelor. Este bine ca acesta să ştie că, dacă nu spune tot timpul adevărul, oamenii nu vor mai crede niciodată ce spune. Află ce îl motivează să mintă şi asigură-te că nu reuşeşte să îşi ducă “misiunea” la bun sfârşit.

Lasa un comentariu


1 comentariu

  1. Sunt absolut de acord cu faptul ca problemele de comportament semnalate aici trebuie luate in considerare și corectate. Cu toate acestea, soluțiile propuse tratează efectul, nu cauza. De obicei acest tip de comportament ascunde un strigăt de ajutor al unui copil care se confruntă cu o situație de viață pe care nu știe cum să o gestioneze. Dincolo de a-i atrage atenția unui copil că nu este politicos să întrerupă o conversație, trebuie descoperit ce anume generează acest comportament.