Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

O mamă abuzată de doi soți s-a mutat și și-a construit singură o casă

O mamă abuzată de doi soți s-a mutat și și-a construit singură o casă

Văd pe rețelele de socializare multe femei care se plâng de soți abuzivi, alcoolici, care nu au grijă de ele sau de copii. Deși unele aleg divorțul și îți refac viața, majoritatea au ideea că femeia trebuie să îndure și că divorțul va afecta mai mult copii.

Nu sunt nici pe departe pro-divorț, dar există situații de abuz extrem care pun în pericol și soția și pe cei mici. Auzim des la știri despre femei care își iau viața sau ajung să fie ucise într-o relație abuzivă. Iar specialiștii spun că un copil crescut într-un mediu conflictual și abuziv este mult mai afectat emoțional decât unul care este crescut de un singur părinte.

Evitarea unui divorț poate avea la bază frici și dependențe emoționale nesănătoase: 

  • femeile se tem că nu vor mai găsi pe cineva să le iubească sau să se căsătorească
  • unele cred că tentativa unui divorț va trage și mai multă violență asupra lor din partea soțului sau blamare din partea rudelor, comunității
  • nu mai au încredere în forțele proprii și cred că nu se vor descurca singure cu copiii
  • au fost depedente financiar de soți și ideea de a-și întreține singure pe ele sau copiii, de a avea succes într-o slujbă le sperie
Citește și:   Terapia de familie cu copii

Dar sunt covinsă că orice femeie poate găsi puterea să o ia de la capăt, la fel ca în povestirea de mai jos.

Cara Brookins din Arkansas, Statele Unite, mamă a patru copii, a trecut prin două căsnicii nereușite. Sătulă de bătăile soțului, și-a luat copiii și a fugit de la el.

Având bani puțini, fără o locuință, a uimit o lume întreagă construindu-și singură o casă imensă cu etaj, fără să aibă experiență în construcții, doar inspirându-se din tutorialele de pe Youtube. Copiii au ajutat-o și ei, a trebuit să facă un împrumut la bancă, dar rata plătită lunar este mai mică în final decât chiria pe care trebuiau să o plătească.

Povestea ei a inspirat multe femei care credeau că nu au nici o șansă să-și mai revină după abuzurile soților și un divorț dureros. Cara a devenit celebră povestindu-și experiențele ei într-o carte numită ”Rise” (Ridică-te).

Lasa un comentariu