Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Momentul culcarii copiilor marea provocare a parintilor, de Anda Pacurar

Momentul culcarii copiilor marea provocare a parintilor, de Anda Pacurar

 Momentul somnului este unul dintre cele mai dificile in rutina zilnica a unui copil. Cei mai multi parinti recunosc faptul ca nu reusesc sa culce copilul la ora dorita si mai ales ca acesta refuza sa doarma singur.

Si psihologii recunosc faptul ca momentul culcarii este una dintre provocarile importante pentru parinti si ca totodata este momentul primelor greseli pe care le fac acestia. Si asta pentru ca adesea parintii cedeaza la primele scantece ale copilului. Iar copilul invata imediat ca daca plange va fi luat in brate sau va tine parintele langa el. Daca un parinte cedeaza dupa ce copilul plange cateva minute, micutul va fi pregatit ca urmatoarea data sa planga de doua ori mai mult pentru ca stie ca parintele va veni.

In mod firesc odata ce copilul a avut un timp in care s-a jucat cu mama sau cu tata sau cu amandoi, a fost hranit, spalat, schimbat trebuie sa doarma. Iar parintele e bine sa-l lase sa fie independent, sa inteleaga ca poate dormi singur. Nu e anormal ca micutul sa planga putin atunci cand e pus in patul lui. Daca parintele se intoarce si il ia, copilul invata ca de fiecare data are nevoie de ajutorul mamei sau tatalui  pentru a reusi sa adoarma. Chiar daca plange este mai bine sa-l lasi sa invete sa fie independent de tine. O data insusita aceasta rutina a somnului, lucrurile vor decurge mult mai bine si dimineata cand se va trezi mai usor si in general va invata sa-si asume lucrurile pe care le poate face singur.

Citește și:   Cum sa-mi educ copilul? Studiu de caz, de psiholog dr. Aurelia Moraru

Daca e vorba de un bebelus care dupa 15-20 de minute continua sa planga mergi la el si mangaie-l cu blandete pe spate, rezistand tentatiei de a-l lua in brate. Nu inseamna ca esti un parinte insensibil, nu uita ca inainte de asta te-ai jucat cu el si astfel ai venit in intampinarea nevoilor sale fizice si psihice.

Daca e mai mare citeste- o poveste, imbratiseaza-l si spune-i noapte buna, Apoi pleaca ignorand cererile lui de a sta cu el. Daca vine dupa tine ignora-l si daca e nevoie mergi in camera ta si incuie-te. Poate parea o solutie extrema insa astfel eviti sa faci doua greseli una ar fi sa intri in lupta de putere cu copilul tau si sa incerci sa-l determini sa stea in pat iar a doua sa il obisnuiesti cu faptul ca e datoria ta sa-l culci.

Fii pregatit sa rezisti pentru ca si copilul ar fi pregatit sa faca orice pentru a-ti atrage atentia.

Lasa un comentariu