Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Modele de decorațiuni de Paști

Modele de decorațiuni de Paști

Sărbătoarea Paștelui sosește curând așa că poți începe să decorezi casa împreună cu copiii. Proiectele de lucru manual îi pot ține ocupați și dacă le faceți împreună puteți avea un timp distractiv și de calitate părinte-copil.
Vă prezentăm mai jos mai multe modele și câteva tutoriale. Alegeți ceva în funcție de vârsta copiilor dar și de materialele pe care le aveți în casă.

Modele de decorațiuni de Paști pe care le puteți face cu cei mici

Decorațiuni cu ouă- puteți folosi ouă roșii sau confecționate cu copiii din alte materiale: carton, hârtie, materiale textile colorate. Se pot combina cu crenguțe, mărgele, pene colorate, mușchi de copac. Pentru decorațiuni de perete puteți goli ouăle întâi cu o seringă cât sunt crude apoi să le coloreze copiii. Se mai pot folosi ouă din plastic sau din ciocolată, ouă de prepeliță etc.

Mai puteți confecționa ouă din ață sau sfoară pentru a le agăța pe perete sau a face cu ele decorațiuni. Aveți mai jos un tutorial video interesant.

Scene creștine – pentru săptămâna de dinaintea Paștelui și evenimentele care au avut loc de Paște: răstignitrea și învierea Domnului, puteți confecționa cu copiii scene în miniatură cu crucea sau mormântul lui Isus, ca în exemplele de mai jos.
 

Citește și:   Jucării din cutii și cartoane vechi

Decorațiuni cu iepurași- iepurașii sunt clasici pentru sărbătorirea Paștelui așa că vă puteți folosi imaginația ca să confecționați cu copiii iepirași din diverse materiale. Niște urechiușe sau un cap de iepure puse la un borcan sau un coș, poate fi o decorațiune drăguță. Poți folosi și iepurași ieftini de pluș pe care să îi pui la decorațiuni întregi sau folosind de la ei anumite părți pentru a decora borcane, coșuri etc. Chiar și niște șosete vechi pot fi transformate în iepurași moi, ca în exemplu de mai jos.


Flori din hârtie- de exemplu zambile, lalele și alte flori de primăvară.

Decorațiuni cu mieluți


Puișori- folosește cartoane de ouă, borcane transparente pe care le umpli mai apoi cu bomboane sau fursecuri, conuri de brad etc.

Coronițe decorative- pentru ușă sau perete


Coș cu ouă– puteți confecționa niște ștampile simple din cartofi și ajuta copiii preșcolari să confecționeze un coș cu ouă.

Sau poți face alte tipuri de coșuri și decora recipiente în care să pui ouăle roșii:
 

Lasa un comentariu