Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Metodă genială să-ți faci copilul să-și facă ordine în cameră

Metodă genială să-ți faci copilul să-și facă ordine în cameră

Mulți părinți pleacă la lucru și își lasă copiii singuri acasă în vacanțe. Cei destul de mari se pot descurca să-și încălzească mâncarea și să facă și alte lucruri fără ajutor și fără să trebuiască să stai cu grijă. Dar zilele trecute niște părinți se plângeau pe un grup de parenting că nu reușesc să îi determine pe copiii lor să își facă ordine în cameră sau să facă mici treburi în casă. Stau pe net ori la televizor, la consola cu jocuri, se joacă cu prietenii și cam atât. Dacă încearcă să le pună un program, protestează vehement că doar e vacanță, ce le trebuie program, se relaxează și ei.

O mămică a povestit cum reușește ea să își ”motiveze” copiii să se implice și în asfel de lucruri practice pe lângă casă. Metoda ei mi s-a părut genială de aceea o să redau rândurile ei mai jos:

”Am 3 copii de 5, 10 și 14 ani. Și eu și soțul meu avem o firmă și trebuie să mergem la lucru în fiecare zi. Starea de urgență de anul acesta ne-a stricat puțin programul și ordinea lucruilor. Afacerea a stagnat câteva luni, acum am reluat-o că trebuie să avem o pâine din ceva. De obicei în iulie-august ne luam concediu și mergeam cu copiii la mare, la munte câteva săptămâni iar în rest îi dădeam la un after-school cu program foarte bun de vacanță. Vara asta însă nu ne mai permitem concediu, trebuie să lucrăm. Și nici nu au mai deschis acel after-school. Am considerat deci că sunt destul de mari să îi lăsăm singuri acasă, că doar așa am crescut și noi la țară când ai noștri lucrau. 

Câteva zile a fost bine dar apoi am observat mizeria și dezordinea din camerele lor. Luau mâncare acolo, se schimbau și nu mai duceau lucrurile la coș în baie, jucării, cărți și de toate împrăștiate peste tot. Nu-și mai făceau nici paturile, era jale să le văd. Și ai mei au ca preocupare principală navigatul pe net, le-am luat la toți tablete să nu se certe și am pus și un program de protecție pentru conținut nepotrivit. Am încercat și eu program, pedepse, listă cu lucruri de făcut, amenințări, dar nu mergea decât temporar. Într-o zi însă mi-a venit o idee- am schimbat parola la net și le-am lăsat pe masă un bilet: 
Noua parolă de la internet este la mama și o veți primi în schimbul a 3 poze cu camerele voastre curățate și cu lucrurile puse în ordine. 
Nu le-a venit să creadă, m-au sunat pe rând să le-o dau dar am fost fermă că aștept pozele întâi. Și nu au avut încotro. De atunci tot schimb parola, nu zilnic, doar când văd că iar se îngroașă mizeria în camerele lor. Am acum niște copii foarte harnici. Încercați, poate funcționează și la voi. ”

Lasa un comentariu