Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Din ce material trebuie să alegem încălțămintea copiilor? (P)

Din ce material trebuie să alegem încălțămintea copiilor? (P)

Încălțămintea pentru copii ar trebui să fie fabricată din materiale care sunt ușoare și flexibile, cum ar fi pielea lăcuită și pânza. Nu ar trebui să fie luate în considerare materialele rigide, deoarece acestea se pot freca puternic de piciorul copilului. Toate părțile încălțămintei sunt importante: De la talpă și până la captușeală, deci este necesar ca toate elementele să fie realizate din materiale de cea mai buna calitate.

Material respirabil

Experții sunt de acord că încălțămintea, în special cea destinate copiilor, trebuie să fie moale pe talpa piciorului și dură la exterior, pentru a asigura o flexibilitate maximă fără a pierde aderența.
Materialul trebuie să fie respirabil și natural, astfel încât să nu se acumuleze umiditate internă, care poate provoca ciuperci și suficient de moale, astfel încât să nu provoace frecare, evitând astfel rănile.

Materialele interne ale pantofului, cum ar fi căptușelile și tălpile interioare, trebuie să fie respirabile și să se usuce rapid. Dacă, în plus, încălțămintea trebuie utilizată pentru activități fizice care implică transpirație, cum ar fi sportul, este recomandat ca tălpile interioare să fie detașabile, asigurând astfel o mai bună igienă.

Talpa, pe de altă parte, ar trebui să izoleze de frig și umiditate, să nu alunece și să promoveze aderența. Cauciucul este materialul perfect, deoarece oferă flexibilitate, este ușor și previne alunecările, oferind securitate copiilor.

Citește și:   „Selfie cu elfii”, prima carte de poezii augmentate pentru copii

Există multe materiale naturale și respirabile care pot fi utilizate în încălțămintea copiilor.
Când cumpărați ghete copii, asigurați-vă că alegeți o mărime puțin mai mare, deoarece fiind temperaturi mai scăzute, se vor folosi șosete mai groase sau subțiri, după caz. Pentru ca materiale să nu se deformeze, este bine să le spălați cu apă mai rece.

Care este cel mai bun material?

Nu există materiale mai bune pentru pantofi. Pentru a determina care material este mai bun va depinde de utilizarea care urmează să fie acordată încălțămintei. Proiectarea, materialul și dezvoltarea produsului trebuie să fie realizate împreună, în funcție de scopul încălțămintei. De asemenea, cel mai bun material va avea un preț mai mare, dar și o durabilitate extinsă. Ținând cont de aspecte precum durabilitatea, designul și confortul, putem alege încălțămintea ideală pentru copii.

De asemenea, dacă există posibilitatea de a achiziționa produsele din magazinele fizice, este recomandat să îndemnați copilul să facă câțiva pași cu modelul ales, astfel încât acesta să observe dacă pantofii îi oferă confort. Totodată, este bine, încălțat fiind, copilul să aibă spațiu între vârful degetului mare și cel al pantofului.

Citește și:   Interpretarea viselor de noapte

Talpa încălțămintei are un rol deosebit, deoarece trebuie să fie capabilă de a oferi protecție, iar aceasta se obține prin intermediul materialelor care au o rezistență mare în timp. Cauciucul, de exemplu, este un material bun pentru talpa încălțămintei copiilor.

Fiecare pantof va avea cerințe și scopuri diferite și, în funcție de materialul componentelor sale. De exemplu, pânza nu este o idee inspirată pentru sezonul rece, deoarece aceasta nu este capabilă să ofere confort termic. Pielea, în schimb, se dovedește a fi o opțiune de luat în considerare, indiferent de sezon.

Pantofii pentru copii ar trebui să fie confecționați din materiale suficient de durabile pentru a rezista la creșterea lor constantă, dar totuși flexibili. Copiii petrec mult timp în picioare, așa că țesăturile pentru încălțăminte trebuie să fie rezistente și confortabile. Pielea naturală și cea de căprioară sunt alegeri populare, deoarece sunt durabile, iar încălțămintea se poate curăța și igieniza ușor, dar unii copii preferă pantofii din materiale mai ușoare, cum ar fi pânza sau plasa. Tălpile din cauciuc sunt o alegere populară, deoarece oferă mai multă tracțiune pe suprafețele alunecoase și o protecție împotriva eventualelor factorilor externi.

Lasa un comentariu