*/ ?>

Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Managementul furiei la copii: 5 strategii

Managementul furiei la copii: 5 strategii

Furia este un semnal de alarmă! De regulă este un mod de a răspunde la pericol, dar în acelaşi timp este o formă de exprimare şi uneori un mod al copilului prin care îşi declara independenţa. Sunt multe lucuri care declașează furia la copii şi uneori acesta este chiar rezultatul agresiunii fizice sau verbale .

Dacă atunci când este la grădiniţă, copilul nu îşi manifestă acest sentiment, odată ce ajunge la şcoală, motivele care îi declanşează furia încep să apară şi să devină tot mai frecvente. Începând din această perioadă, copiii trebuie să înveţe cum să îşi stăpânească furia. Un prim pas, este să înveţe care sunt semnele şi sentimentele provocate de furie. Acestea sunt senzaţii resimţite la nivel fizic: inima bate mai puternic, respiraţia este mai intensă şi apare o senzaţia de căldură la nivelul întregului corp.

Îl poţi învăţa pe cel mic că managementul furiei în cazul copiilor este o abilitate foarte importantă pe care trebuie să o aibă. Nu este uşor să îţi stăpâneşti furia şi multe persoane nu reuşesc să ajungă la această performanţă nici măcar la maturitate. Una dintre metodele prin care îl poţi ajuta pe copilul tău să îşi stăpânească furia este să îl faci să se întrebe dacă agresivitatea îl ajută să ajungă acolo unde îşi doreşte.

Citește și:   Anturajul copilului meu şi modalităţi de control

Strategii pentru controlul furiei

Niciodată nu e prea devreme să îl înveţi pe cel mic să îşi controloze furia. Nu este foarte uşor pentru un copil să pună în aplicare aceste strategii, dar îl poţi ajuta şi puteţi exersa împreună:

Învată-l să se oprească la timp: Dacă copilul tău pare că şi-a pierdut controlul, spune-i că trebuie să stea departe de cel care l-a rănit şi să plece rapid din încăperea respectivă sau din locul în care s-a petrecut incidentul.

Învață-l să se calmeze: Învaţă-l pe cel mic câteva tehnici care să îl ajute să se calmeze rapid – respiraţie adâncă, un pahar de apă rece, o melodie care îi place.

Învaţă-l să gândescă înainte să acţioneze: Ura şi dispreţul nu aduc nimic bun şi acest lucru ar trebui să îl ştie şi copilul tău. Învaţă-l în schimb că este mai bine să fie înţelegător și să facă lucrurile bine.

Spune-i să ţină cont de sentimentele celuilalt: Copiii pot să îşi manifeste empatia de la vârstă de 3 ani, însă trebuie ajutaţi puţin. Încearcă să îl faci să înţeleagă că e important să asculte şi punctul de vedere al celuilalt, dacă îşi doreşte, la rândul sau, să îi fie luat în considerare punctul de vedere.

Citește și:   Caracteristicile adolescentilor deprimati

Căutați împreună soluţii: Ajută-l pe cel mic să treacă peste ideea “ te urăsc şi nu eşti bun de nimic”. Vedeţi împreună dacă găsiţi un compromis pe care să îl accepte ambele părţi. Scuzele uneori ajută şi n-ar fi rău ca şi copilul tău să deprindă acest obicei.