Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Mamă de băieți- pentru cine îi crești?

Mamă de băieți- pentru cine îi crești?

Specialiștii spun că multe căsnicii eșuate sau drame familiale se întâmplă și datorită amestecului mamei-soacre în treburile cuplului sau a modului cum și-au crescut mamele băieții.
Este deja celebră gelozia care poate să apară pe noră, atunci când un băiat se însoară. Mama se simte iubită mai puțin, trădată, face orice ca să-i demonstreze fiului că nora nu este potrivită pentru el sau nu se ridică la așteptările familiei.

Nikki Pennington este o autoare cunoscută, mamă a 3 băieți, și unul dintre articolele care au făcut înconjurul lumii pe rețelele de socializare este cel numit ”De ce îmi cresc fii ca să fie gata să mă părăsească”. Desigur, ideea nu este de a o părăsi într-un sens negativ, ci pentru atunci când vor avea soții și se vor muta la casele lor.
Iată cum explică ea rolul ei ca și mamă de băieți:

”Este treaba mea ca mamă a lor să le ofer o viață frumoasă,  plină de amintiri, iubire necondiționată,  să îi ajut să creadă în visele lor și să aibă obiective, dar nu să le spun eu pe cine să iubească.
De asemenea, este de datoria mea să-i învăț că într-o zi vor întâlni pe cineva care îi va face să se simtă într-un mod complet diferit, așa cum nu voi putea eu. 
Este treaba mea să-i cresc așa încât să-și iubească nevestele mai mult atunci când le vor avea, astfel încât să nu simtă niciodată nevoia de a alege între noi. Vreau ca ei să știe că, dacă vreodată ar trebui să aleagă, indiferent de situație, ar trebui să-și aleagă soția. 
Vreau să fie siguri că a-și iubi soția mai mult decât pe mama lor este în regulă și că eu nu îi voi iubi mai puțin pentru asta.  Să știe că și eu o iubesc pe cea pe care ei o iubesc și că asta înseamnă că nu e o problemă dacă mă vor iubi mai puțin. ”
Fragment dinhttp://grieftohope.blogspot.com/2017/10/im-raising-my-sons-to-love-their-wives.html 

Citește și:   Anturajul copilului meu şi modalităţi de control

Indiferent că astăzi creștem un băiat sau o fată, este bine ca în educație să ținem cont și de ceea ce vor deveni ei mâine și să renunțăm la iubirea posesivă și atitudinea de gelozie ci să-i pregătim pentru o căsnicie de succes.