Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Legătura dintre curăţenia din cameră şi dezvoltarea copilului

Legătura dintre curăţenia din cameră şi dezvoltarea copilului

Uneori e mai uşor să închizi uşa de la camera copilului decât să duci muncă de lămurire cu el să facă ordine în cameră. În felul această eviţi discuţiile lungi, plânsetele sau crizele de personaliatate ale micuţului. Dar atunci când te confrunţi cu curăţenia din camera copilului şi îl înveţi să îşi păstreze ordine în dormitor aveţi de câştigat amândoi. Abilitatea de a păstra camera curată demonstrează că cel mic înţelege cum să aibă o rutină a sa şi curăţenia din camera lui mică poate împiedica instalarea unor probleme de sănătate.

Camerele curate asigura un stil de viaţă sănătos, în timp ce camerele în care este mizeri pot deveni un risc pentru sănătatea copilului. Camerele în care este mizerie agravează alergiile când praful intră în draperii, covorare şi haine. Mâncarea şi firimiturile atrag apariţia gândacilor, şoarecilor şi a mucegaiului în zilele în care este umezeală. Mai mult decât atât, gândacii se vor dezvolta în voie în astfel de încăperi care le oferă mai multe locuri de a se ascunde şi de a-şi depune ouă

Stabilind reguli pentru curăţenia din camera părinţii pot identifica semnele care indică că copilul are probleme emoţionale sau de învăţare cum ar fi lipsa atenţiei.

Citește și:   Sunt mamica cu serviciu...

În urmă numeroaselor studii care s-au făcut în domeniu, a reieşit faptul că dormitoarele dezordonate şi murdare sunt un simptom al dislexiei, o problema de învăţare care împiedică procesul de învăţare.

Unii copii au probleme în a-şi mai găsi lucrurile în camera, şi ori renunţă să mai folosească obiectul pe care îl caută, ori îşi cumpără altul în loc. Dormitoarele în care domină murdăria şi dezordinea sunt de multe ori un semn al pierderii controlului asupra propriei vieţi atunci când copiii nu-şi mai găsesc obiectele în camera. Pentru un dormitor curat, în care toate lucrurile sunt la locul lor, cel mic ar trebui mai întâi să arunce tot ceea ce nu îi mai foloseşte. Atunci când camera nu este încărcată cu lucruri inutile, se va întreţine mult mai uşor. Adaugă o mică bibliotecă, o cutie de jucării şi câteva spaţii de depozitare pentru a-l ajuta pe cel mic să menţină ordinea în camera lui. În acest fel jucăriile vor dispărea de pe jos, iar hainele şi cursurile nu vor mai sta răspândite în mijlocul camerei.

Copiii se obişnuiesc cu lucrurile de rutină şi dezvoltă obiceiuri personale încă de la vârste fragede. Dacă cel mic acceptă dezordinea şi mizeria din camera lui este destul de riscant pentru că s-ar putea transforma într-un obicei. Părinţii trebuie să le ofere de fiecare dată un exemplu celor mici, prin ordinea pe care o fac la ei în dormitor.

Citește și:   Cum îți pregătești copilul de prima călătorie cu avionul

Un set de reguli valabili pentru întreagă casă îi ajută pe părinţi să stabilească un control eficient în familie. Camerele lăsate în dezordine sunt un semnal că părinţii sunt de acord să abandoneze dezvoltarea unui comportament potrivit atunci când cel mic refuză să urmeze regulile familiei. Specialiştii îi sfătuiesc pe părinţii care îşi doresc armonie în familie să facă şi un set de reguli cu privire la ordinea şi curăţenia din casă.

Lasa un comentariu