Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Jucării din cutii și cartoane vechi

Jucării din cutii și cartoane vechi

În casele noastre se strâng mereu cutii și ambalaje din carton și acestea pot fi transformate cu puțină răbdare și creativitate în jucării sau jocuri pentru copiii noștri. Cartonul este ușor de tăiat, lipit, se poate picta cu culori acrilice ori desena pe el cu carioci.
Dacă aveți copii mai mari, îi puteți implica și pe ei în realizarea unor astfel de proiecte în timpul lor liber, în weekend sau vacanțe, ajutându-i să-și dezvolte creativitatea și alte abilități utile.

Vă prezentăm mai jos câteva idei de jucării grozave confecționate din carton sau cutii:
1. Mobilier pentru fetițe– poți crea practic orice: mașină de spălat, aragaz, mobilier de bucătărie, mobilier pentru păpuși, etc. De ce să investești în jocuri de rol scumpe pentru ele, când poți crea ieftin aproepe orice din cutii vechi și carton?

2. Căsuțe, corturi, castele – copiilor le place la nebunie să aibă spațiile lor de joacă în miniatură. Poți crea căsuțe de păpuși, forturi, castele, dar și construcții mai mari în care să încapă și ei și să se joace, la fel ca în exemplele di n imagini.
 

Citește și:   Concursul National "Familia mea Internauta"

3. Tunele și labirinturi- pot fi create pentru curte, o petrecere în aer liber pentru copii, dar și în sufragerie ca activitate pentru zile friguroase în care nu se pot juca afară.
 

4. Rampe și spații de joacă pentru băieți – din carton este foarte simplu să confecționezi un garaj, niște rampe pentru mașinuțe, chiar un spațiu mai mare cu străzi, locuri în care poate construi din lego sau cuburi clădiri, parcuri etc.

5. Mașinuțe, trenulețe – tot pentru copii poți crea din carton mașinuțe, trenulețe și alte vehicole simpatice.


6. Costume de carnaval – pentru carnaval sau serbări, cartonul este un material grozav pentru costume. Copilul tău poate fi soldat, robot, cowboy, orice visează!


7. Jocuri – o tablă de joc, un război de țesut, un joc tip maze, chiar un joc de jotbal, orice poate fi creat din carton.

8. Jucării pentru bebeluși- cutii pentru sortare de obiecte, jocuri pentru a învăța culorile, formele, a lega șireturi, multe se pot crea pentru cei mici. De asemenea, o cutie mare în care ei pot liberi să măzgălească, este un spațiu de joacă perfect pentru pictici.

Lasa un comentariu