Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Interpretarea viselor de noapte

Interpretarea viselor de noapte

Obiectele, simbolurile sau subiectele despre care visăm pot dezvălui multe despre personalitatea noastră şi despre lucrurile care ne preocupă.

Sigmund Freud a numit visele ca fiind “drumul regal către subconştient”, iar afirmaţia sa a rămas un punct de reper pentru psihologie.

Iată câteva lucruri importante despre visele de noapte:

– Este foarte uşor să uităm ce am visat

– Avem mai multe vise într-un somn de noapte

– Nu trebuie să ne îngrijorăm dacă am uitat ceva semnificativ despre visul nostru

– Toate visele de noapte vor să ne transmită un lucru important: “Trezeşte-te!”

– Visele care se repetă sunt un semn că pierdem din vedere adevărata semnificaţie a visului

Există mai multe variante în care visele de noapte sunt interpretate, unele bazate pe folclor, altele pe superstiţii, însă cele mai credibile interpretări sunt cele care au o explicaţie din punct de vedere psihologic.

Ce semnifică cele mai frecvente vise de noapte

Căderea în gol este un vis destul de des întâlnit, iar specialiştii l-au numit “un steag roşu pe care subconştientul îl arată”. Căderea în gol, în vis, apare la cei care se confruntă cu probleme majore legate de profesie, şcoală, familie sau relaţii.

Pierderea unui dinte în interpretarea populară este un vis premonitoriu că urmează să se întâmple ceva rău. Psihologii au însă o intepretare cu totul diferită, bazată pe analize. Acest vis se consideră a fi un semn că s-a întâmplat ceva în viaţa reală care l-a făcut pe cel care a visat să îşi piardă încrederea în el. Alte interpretări spun că pierderea dintelui în vis reprezintă relaţiile care nu funcţionează.

Visezi că eşti în faţă clasei sau a colegilor dezbrăcat? Experţii au o părere unanimă asupra acestei interpretări care simbolizează vulnerabilitatea sau anxietatea în anumite momente din viaţa celui care a visat. Cercetările au mai scos la iveală faptul că acest vis apare în special la persoanele care au primit recent o promovare, au un loc de muncă nou sau care urmează să aibă o apariţie publică.

Citește și:   Cum îl ajuți să scape de timiditate

Specialiştii au observat că examenele în vis apar în special în cazul persoanelor perfecţioniste. Aceştia susţin că visul îi aminteşte celui care visează să rămână în alertă. Visul în care eşti la examen mai poate reprezenta şi stresul cu care te confrunţi la şcoală sau la muncă.

Simbolul morţii îţi poate transforma visul de noapte într-un coşmar. Intrepretarea lui nu este însă terifiantă. Acest vis dezvăluie dorinţa de a pune punct unui capitol din viaţă: o relaţie, un job, o etapă din carieră sau chiar de a uita trecutul. Dacă visul se repetă frecvent este pentru a încuraja o persoană să îmbrăţişeze un nou capitol din viaţa sa.

Întâlnirea unei vedete în vis are de asemenea o intrepretare din partea specialiştilor. Dincolo de faptul că este un vis frecvent întâlnit, acesta simbolizează nevoia de a-i fi recunoscute meritele persoanei care visează.

Visul că eşti urmărit de cineva se spune că apare pentru a te încuraja să înfrunţi în sfârşit o problemă sau o situaţie care nu îţi dă pace.

Zborul în vis are două interpretări. Una dintre ele este că visul vrea să încurajeze o persoană să nu se mai lase doborât de probleme şi să îşi găsească liniştea. Zborul mai poate însemna că acela care visează se confruntă cu o situaţie scăpată de sub control.

Visul în care conduci o maşină pe care nu o poţi controla are o interpretare simplă: simţi că nu mai ai suficient control pe drumul tău spre succes. De asemenea, visul mai poate fi un semn că un obicei urât se poate transforma într-o problemă pe termen lung.

Animalele în vis pot fi legate de supraviețuire sau de instinctul de a continua indiferent cât de greu pare. Mai poate simboliza că preferi să ții anumite lucruri pentru tine în loc să le exprimi.

Citește și:   Beneficiile sportului asupra sănătății psihice a copilului

Demonii şi monştrii pot însemna că eşti în căutarea unei schimbări la tine însuţi.

Focul este un simbol al libertăţii şi pasiunii. Dacă visezi că eşti prins în mijlocul unui foc atunci cel mai sigur eşti copleşit de multe probleme complicate în viaţa de zi cu zi.

Cărţile simbolizează căutarea şi dorinţa de cunoaştere şi putere în viaţă. Cărţile simbolizează înţelepciunea, cunoaşterea, informaţia.

Câinii sunt de cele mai multe ori animale loiale, aşa că atunci când visezi un câine agresiv poate însemna că te simţi trădat sau nu te simţi iubit de o persoană foarte apropiată.

Dacă visezi că plângi înseamnă că îţi maschezi emoţiile din viaţa reală şi este modul în care mintea ta le eliberează şi le exprimă.

Hainele în vis reprezintă lucruri diferite, în funcţie de ce fel de haine visezi. Dacă visezi că porţi haine murdare sau vechi înseamnă că ai nevoie de o schimbare în viaţă.

Când visezi mâncare nu înseamnă că îţi este foame, ci simbolizează dorinţa de cunoaştere. Visul mai poate avea legătură şi cu mâncarea în sine, dar asta doar dacă mâncarea reprezintă o parte extrem de importantă din viaţa ta.

Furnicile sunt enervante atunci când le simţi pe piele în viaţa de zi cu zi, dar poate simboliza că, în realitate, cineva încearcă să intre pe sub pielea ta.

Când pierzi autobuzul sau avionul în vis simbolizează că ai nevoie să fii mai organizat şi să nu mai întârzii atunci când ai ceva important de făcut, în viaţa de zi cu zi.

Rollercoasterele sunt asociate cu riscul şi cu o călătorie, astfel poate simboliza că este pregătit să porneşti într-o călătorie riscată cum ar fi să îţi dai demnisia de la locul de muncă şi să îţi urmezi pasiunea.

Lasa un comentariu