Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Indicii că ești un părinte prea protectiv

Indicii că ești un părinte prea protectiv

Fiecare părinte îşi doreşte să îşi protejeze copilul şi să îl ferească de obstacole şi de greutăţi, dar există riscul ca făcând acest lucru să ajungi în cealaltă extremă, adică să devii un părinte supraprotectiv care ajunge să nu îşi mai lase copilul să îşi dezvolte singur personalitatea şi abilităţile .

Iată câteva indicii care arată că începi să devii un părinte prea protectiv pentru copilul tău.

  • Te ocupi de toate detaliile din viaţa copilului. Acest lucru va ajunge să îl afecteze şi pe el, pentru că dacă părintele se preocupă de tot, atunci el nu va mai fi intersat să afle care sunt acele lucruri care îl pasionează.
  • Nu îl laşi să “cadă”. Nimănui nu îi plac eşecurile, însă experţii spun că uneori copiii trebuie să experimenteze şi eşecul şi în acelaşi timp să găsească mijloace de a se ridica.
  • Nu îl înveţi ce înseamnă responsabilitatea. Dacă îi faci în fiecare zi patul, îi faci curat în cameră şi chiar te ocupi să îi pregăteşti ghiozdanul pentru a doua zi, copilul nu va învăţa niciodată că are şi anumite obligaţii şi responsabilităţi.
  • Îl răsfeţi prea mult. Fiecărui părinte i se rupe inima să îl vadă pe copilul său supărat, dar de fiecare dată când ai tendinţa să îl răsfeţi şi să îl consolezi, ţine cont că exagerând cu această atitudine copilul nu va putea niciodată să îşi gestioneze singur emoţiile în situaţiile mai puţin confortabile.
  • Îi aminteşti tot timpul de pericole. Este în regulă că copilul să ştie care sunt pericolele lumii în care trăim, însă dacă ajungi să îl sperii de fiecare dată când încerca să facă ceva, nu este foarte bine. Copilul va avea impresia cum tot ce e negativ vine spre el din toate direcţiile şi îi va fi teamă să mai ia decizii sau să facă chiar şi cele mai banale lucruri.

Lasa un comentariu