Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Idei practice pentru organizarea lucrurilor din camera copiilor

Idei practice pentru organizarea lucrurilor din camera copiilor

Uneori camerele copiilor arată ca după război. Dacă ai doi sau trei copii care împart aceeași cameră poate fi și mai rău. Obișnuiam să cred, când aveam copiii mici, că imaginile cu camere frumoase și ordonate de copii sunt posibile numai în reviste sau în filme.
Într-o zi însă am vizitat acasă contabila de la firma unde lucram, ca să mă ajute cu niște acte urgente. Ea avea 2 băieți preșcolari, stăteau în aceeași cameră, chiar se jucau acolo liniștiți dar, deși mama lor a fost ocupată cu vizita mea, nu am văzut la final morman de jucării împrăștiate, culori și cărți pe mese și nici jucării de pluș care să mi se agațe de picioare. Desigur că am vrut să știu care este secretul, la mine ar fi fost dezastru după o oră de joacă nesupravegheați.

Femeia mi-a arătat cum organizase ea jucăriile și cum i-a învățat să le pună la loc. Avea pe un perete un dulap jos, la nivelul copiilor cu multe cutii din plastic incorporate, de mai multe culori și mărimi. Pe ele lipise imagini cu ce pot pune băieții acolo: lego, cuburi, mașinuțe, păpuși, cutii de jocuri etc. Același lucru m-am văzut și pentru creioane, cărți de colorat, acuarele, plastilină. Acele cutii erau sub o măsuță la care se puteau juca.

Citește și:   Generația Alpha, caracteristicile copiilor născuți după 2010

Ea le pusese o regulă că nu se pot juca cu mai mult de un joc sau o jucărie fiecare și, dacă voiau alta trebuia să o pună mai întâi la loc pe cealaltă. Excepție făceau doar piesele de construcție, erau în cutii separate și puteau lua cutia cu totul jos să se joace. Mi s-a părut o idee foarte bună!

Patul lor suprapus avea niște sertare mari jos. La fel ca cel al băieților mei. Cu dosebirea că la ai mei ora un amestec de  șosete, lenjerie, pijamale, jucării, cărți și orice încăpea pe acolo. D-na contabilă organizase foarte bine acel spațiu cu multe cutiuțe mici din carton, în care nu încăpea mai mult de o pereche de șosete sau de chiloței. Grozav!

Multe dintre aceste idei le-am aplicat și eu acasă după această revelație. A durat ceva să îi dezvăț de vechile obiceiuri, să nu mai arunce lucrurile prin cameră, dar am fost insistentă și până la urmă a mers. Și când au crescut și-au păstrat aceste aptitudini prețioase, băiatul mai mare era cel mai ordonat dintre cei 4 colegi din căminul de la facultate, fata aplică aceleași principii acum la copiii ei.

Citește și:   Ce poți confecționa pentru copii din cauciucuri uzate

Din video de mai jos veți putea lua noi idei de amenajare a camerei copilului și de organizare a lucrurilor lor, fără să implice cheltuieli prea mari.

Lasa un comentariu