Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Idei pentru petreceri zile de naștere pentru băieți

Idei pentru petreceri zile de naștere pentru băieți

O mămică se plângea zilele trecute că nu mai are idei cum să organizeze ziua de naștere a fiului ei, că pentru fiică a fost simplu, a ales teme prințese, Frozen, ponei, iar niște baloane, beteală și tiul au făcut adevărate minuni. Dar la băiat, în afară de un tort cu personajele din filmul Mașini, nu mai știe ce ar putea să folosească.

Dragi mămici, fie că aveți băiat sau fetiță, trebuie să urmăriți aceiași pași atunci când vreți să organizați pentru ei ziua de naștere acasă:

  • să o faceți distractivă – asta înseamnă că vă gândiți nu doar la decorațiuni, tort ci și la niște jocuri, lucru manual sau alte activități care să facă timpul copiilor plăcut
  • să alegeți o temă – orice copil are ceva preferat, probabil ca și părinte știți care îi sunt jucăriile preferate, desenul animat preferat, culorile preferate etc. Băieții pot avea diverse preferințe: construcții, mașini, animale, avioane, rachete, pirați, trenuri, circ, un personaj dintr-un desen animat etc. Trebuie doar să alegeți ca temă ceva ce îi place.
  • să îl faceți fericit – nu întotdeauna petrecerile în locuri scumpe vor face un copil fericit. Uneori ceea ce îi va rămâne în minte vor fi doar momentele frumoase, eforturile și dragostea părinților.
  • să o faceți deosebită – mulți colegi de-ai fetiței mele și-au făcut ziua la McDonalds și îmi amintesc că și ea a vrut asta într-un an. Dar la petrecere toți păreau plictisiți pentru că știau deja meniul, jocurile și activitățile de acolo. De aceea anul următor am organizat eu acasă petrecerea alegând ca temă Mica Sirenă (desenul animat al fiicei mele pe atunci) și toți au fost super-încântați de decorurile mele, candy-bar, jocurile pe cae le-am avut. Cere într-adevăr mai mult efort din partea noastră dar este mai ieftină și mai eficientă.
Citește și:   Ce poți confecționa pentru copii din cauciucuri uzate

Iată câteva idei de petreceri zile de naștere pentru băieți:

Tema sau culoarea aleasă trebuie fie prezentă în decorațiuni, tort, candy-bar, farfuriile și tacâmurile de pe mese etc.

Baloanele sau pampoanele pentru a decora camera sau spațiul unde se ține petrecerea sunt ceva comun și la băieți și la fete. Poate la băieți folosiți niște culori mai puțin aprinse sau asortate cu culorile temei.

Se mai pot folosi și panglici colorate, lanțuri din hârtie creponată sau cu cercuri ori alte forme lipite pe ață.

Pentru candy bar nu vă trebuiesc dulciuri și aranjamente scumpe. Cumpără niște bomboane, acadele, fondante, prăjituri în culorile petrecerii și pune-le în boluri, vase transparente, borcane sau în găletușe colorate. Printre ele adaugă jucării, cartonașe și etichete cu ceva din tema petrecerii ori numele copilului. Poți folosi și mașinuțe cu remorcă în care să pui dulciurile. Decorează niște pahare sau alte vase cu imagini, panglici, funde pentru a pune în ele bomboane de mai multe tipuri (jeleuri, dropsuri, acadele etc) dar și prăjituri, stixuri, sărățele, brioșe etc. Uneori doar un mic adaos la o bomboană obișnuită, o poate transforma în altceva (staniol, fundițe, bucăți de hârtie colorată).
   

Citește și:   Încălțăminte interior pentru grădiniță - Cum să ai grijă de confortul și siguranța copilului? (P)

Dacă ai o culoare dominantă, o idee este să prepari o glazură de acea culoare sau o cremă și să decorezi cu ea niște biscuiți, grisine, brioșe, fursecuri, chiar să presari peste popcorn. La fel le poți da prin miere și apoi întinge într-un vas cu bomboane mărunte.

Înfinge niște acadele în borcane, găletușe, pahare colorate umplute cu bomboame sau într-un burete pentru decorațiuni florale lipit pe vârful unui tub creând mingi multicolore și … delicioase. Acadelele se pot înfinge și într-un pepene sau alt fruct rotund.

Deasupra acestei mese cu dulciuri poți prinde baloane, stegulețe, numele copilului, poți lipi pe fundal afișe cu tema petrecerii etc.

Decorează mesele folosind aceeași temă. Farfuriile / paharele de unică folosință colorate în culoarea predominantă a petrecerii sau cu desene animate legate de tema noastră, pot fi de mare ajutor. Dar creativitatea noastră poate să inventeze mai mult de atât.

Asortează tortul cu tema și culorile petrecerii.

Pregătește un loc pentru fotografii.
 
Folosește cifre asortate pentru vârsta copilului. Se pot cumpăra gonflabile sau confecționa din carton, placaj, polistiren etc.

Lasa un comentariu