Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Idei de fotografii de familie de sărbători

Idei de fotografii de familie de sărbători

Crăciunul și sărbătorile de iarnă sunt momente minunate de imortalizat pentru albumul de familie. Unii părinți apelează la un fotograf sau un studio profesionist. Totuși nu toți ne permitem asta. Cu o cameră de la telefon sau un aparat foto simplu, vestea bună este că poți chiar tu să faci câteva fotografii bune și mai jos îți dăm câteva idei și câteva detalii tehnice.

Idei de fotografii de Crăciun:

1. Fotografii lângă brad – cu toată familia sau doar copiii. Sunt cele mai frecvente fotografii de sărbători și pot fi ușor transformate în felicitări care pot fi trimise electronic sau printate celor dragi. Atenție, uneori prea multe decorațiuni și culori din brad pot pune în umbră familia, așa că nu vă concentrați pe brăduț, voi trebuie să fiți în focus, să fiți încadrați în întregime, în prim plan. Bradul poate ieși și doar jumătate sau o secțiune doar în fundal.

Ca îmbrăcăminte va fi frumos să aveți haine la fel sau măcar în culorile Crăciunului: roșu, alb, verde, auriu. În preajma sărbătorilor se vând și seturi de haine la fel (plovere cămăși, pijamale) pentru toată familia sau mai puteți folosi căciuli roșii. Mai puteți adăuga mici accesorii estivale (lumânări, ghirlande, cutii de cadouri etc) dar nu exagerați încărcând inutil poza.

Citește și:   Ascultă vocea interioară a copilului tău!

2. Împodobitul bradului- este iarăși o amintire frumoasă pentru voi și copii. La fel ca la tipul de fotografie de mai sus, familia trebuie încadrată clar în primul plan, bradul și decorațiunile sunt mai mult decorul.

3. Fotografii cu decoruri de Crăciun- persoanele pot fi plasate în fața unui șemineu, a unor pernuțe cu motiv de sărbători, a unei ghirlande etc. Se mai pot folosi cutii frumoase de cadouri, sănii, iesle și altele.
 

4. Fotografii la masa de Crăciun/ Anul nou – poate fi cu toată familia la masă. Se pot uita la cameră dar poți face câteva și prin surprindere, în acțiune, cum mănâncă, discută etc. Uneori ies mai interesante așa.
Ca o variantă poți face și fotografii de la pregătirea mesei, a prăjiturilor, decorarea tortului etc.

Detalii tehnice

– atenție să ai lumină destulă când faci poza. Zilele de iarnă pot fi întunecoase. Aprinde un bec, folosește blițul sau fă poza într-un moment al zilei când este mai multă lumină. E frumos să aprinzi instalația bradului dar numai dacă nu sunt lumini prea puternice.
– sursa de lumină (bec, fereastră) trebuie să bată pe fața celor cărora le faci poză, ai grijă să nu se afle în spatele lor (și în fața camerei), pentru că nu va mai ieși poza clară.
– dacă planifici să adaogi o ramă ori text cu urări fotografiei (prelucrare digitală), este bine să lași un spațiu special pentru asta încă de când încadrezi familia
– tot la editarea digitală se pot adauga si alte detalii de sezon (fulgi, om de zăpadă, mesaje) dar sfatul meu este să nu exagerezi cu acestea
– poți folosi un suport fix pentru cameră și programa momentul fotografierii, dar evită pe cât posibil să faci selfie pentru că va lua din calitatea fotografiei

Lasa un comentariu