Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

De ce este important desenatul si coloratul pentru copii (P)

De ce este important desenatul si coloratul pentru copii (P)

Un copil va fi mai inteligent dacă părinții îl vor încuraja să învețe să deseneze și să coloreze.
Cărțile de colorat și creioanele colorate aduc numeroase avantaje și importanță pentru copii cu privire la stimularea dezvoltării creierului. Nu numai că le îmbunătățește creativitatea, desenatul oferă și beneficii precum: stimularea antrenamentului în memorie și a imaginației. Mai mult, îl ajută și pe bebelușul tău să dezvolte creierul perfect. Desenatul și coloraratul este important în educația timpurie a copiilor din multe motive!

1. Ajută la dezvoltarea musculuaturii mâinii

Unul dintre cele mai importante motive pentru care coloratul este important pentru copii este că ajută la dezvoltarea musculaturii mâinilor. Ca adulți, scriem, tastăm și facem abilități motorii fine de zeci de ani, ceea ce înseamnă că ne dăm puterea mâinii de la sine înțeles. Cu toate acestea, copiii mici și preșcolarii abia încep să-și construiască acești mușchi.

Musculatura mâinii este importantă pentru toate abilitățile motorii fine legate de mână, în special scrierea de mână. Scrierea necesită putere și dexteritate, iar colorarea ajută la antrenarea acestor mușchi. Rezistența mâinilor va ajuta, de asemenea, prinderea corectă a creionului copilului dumneavoastră.

Citește și:   Frații se ceartă toată ziua? Metode prin care poți încuraja schimbările pozitive

2. Stimulează creativitatea

Oferirea unui copil ocazia de a colora folosind creioane colorate ajută la stimularea centrelor creative din mintea lor. Culorile, formele, interpretările și poveștile imaginate sunt toate prezente atunci când un copil desenează. Chiar dacă copilul tău desenează aceeași imagine din nou și din nou, totuși angajează centrele creative din creier care procesează culorile și formele.

3. Încurajează auto-exprimarea

Când copiii au posibilitatea de a desena și colora, își angajează independența și exprimarea de sine. Ce culori ar trebui să aleagă? Ce ar trebui să deseneze? Cum va arăta? Va fi mare sau mic? Va avea o mulțime de culori sau doar o singură culoare? Fețele vor fi zâmbitoare sau încruntate? Șansele sunt că răspunsurile la întrebările lor se exprimă fie în mod conștient, fie subconștient, fie emoțiile lor.

Desenul este o șansă pentru copilul dvs. de a se exprima într-un mediu sigur prin emoțiile sale. Este posibil ca copiii să nu aibă întotdeauna cuvintele necesare care să spună exact cum se simt, dar colorarea îi va permite copilului să se exprime fără a avea nevoie de vocabular pentru a face acest lucru.

Citește și:   E nevoie de complicitatea unui sat ca să abuzezi un copil

4. Îmbunătățește coordonarea motorie fină

În copilăria timpurie, copiii dezvoltă în mod continu abilitățile de coordonare motorie fină care, în cele din urmă, le vor susține activitățile zilnice. Scrierea, gătitul, treburile casnice, întoarcerea paginilor unei cărți, folosirea instrumentelor, aranjarea părului – cam orice necesită abilități motorii. Când copilul dvs. colorează, el sau ea dezvoltă o coordonare motorie fină. Alte activități legate de colorare care ajută la dezvoltarea unei coordonări motorii fine includ desenatul de imagini punct-la-punct, colorarea în interiorul conturului planșei de colorat, sau copierea unei imagini pe o foaie de hârtie transparentă.

5. Ajută la dezvoltarea concentrării

Coloratul este, de asemenea, un exercițiu excelent de concentrare. Concentrarea este o abilitate importantă pentru copii de învățat, nu numai pentru carierele lor academice, ci și pentru carierele lor profesionale. Focusul este ceea ce ne ajută să vedem prin orice sarcină de la început până la sfârșit. Veți observa pe măsură ce concentrarea copilului dvs. se dezvoltă că desenele sale devin mai complicate, luând mai mult timp pentru a finaliza.

Lasa un comentariu