Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cuminte la şcoală, neastâmpărat acasă: ce e de făcut?

Cuminte la şcoală, neastâmpărat acasă: ce e de făcut?

Copilul tău se comportă că un îngeraş la şcoală, dar când ajunge acasă iese la iveală o cu totul altă personalitate pe care cu greu o poţi stăpâni? În primul rând, trebuie să ştii că nu e singurul copil care are acest comportament duplicitar. Mulţi părinţi se confruntă cu această problemă, dar acesta nu este un motiv de îngrijorare. Tot ce ai de făcut este să găseşti soluţiile potrivite pentru a-l face pe cel mic să se comporte şi acasă la fel de frumos ca la şcoală.

Află ce se întâmplă la şcoală
Ar putea fi o mulţime de motive care îl pot face pe copil să se comporte diferit la şcoală. Un motiv ar fi teama de profesori, cu care nu are curajul să se confrunte aşa cum face cu voi, părinţii, acasă. Un alt motiv ar putea fi acela că având un comportament adecvat va atrage simpatia profesorilor.
Acordă atenţie la ce se întâmplă acasă
Acasă este zona de confort în care fiecare se simte în siguranţă. Este posibil ca de-a lungul timpului, cel mic să îşi fi dat seama că acasă primeşte întotdeauna ce îşi doreşte, indiferent pe ce ton îţi cere ceva. Sau în orice caz a constatat că primeşte mai multă atenţie din partea voastră atunci când se comportă urât.
Oboseala ar putea fi un alt motiv care îl determină să se comporte nepotrivit atunci când ajuge acasă, după o zi plină la şcoală. Dacă bănuieşti că acesta ar fi motivul, atunci ai grijă ca cel mic să se odihnească suficient şi să se relaxeze în fiecare zi câteva ore.

Citește și:   Semne că eşti un părinte exagerat de protector

Continuă să fii un model pentru el

Educaţia pe care o primeşte acasă,dar şi comportamentul părinţilor sunt esenţiale pentru modul în care copilul se va comporta atunci când iese în afara casei. Copiii îşi modelează comportamentul după cel al părinţilor, aşadar situaţia s-ar putea să nu fie îngrijorătoare dacă ştii că i-ai oferit un bun exemplu până acum. Dacă copilul tău se poate comporta normal pentru o lungă perioadă de timp, atunci acest comportament îl poate avea în cele din urmă şi acasă.

Nu grăbi lucrurile
Chiar dacă nu mai ai răbdare şi îţi doreşti să corectezi cât mai mult din comportamentul celui mic, nu te grăbi. În loc să încerci să schimbi totul deodată, identifică mai întâi un element din comportamentul celui mic, care te deranjează cel mai tare. După ce l-ai identificat poţi începe să lucrezi la corectarea lui.
Discută problemele cu copilul tău
Încearcă să vorbeşti cu copilul tău şi să înţelegi de ce se comportă în felul în care se comportă! Dacă discuţi cu el vei reuşi să îţi dai seama imediat care sunt frustrările pe care le are şi ce îl determina să se poarte urât când ajunge acasă. Fă-l să înţeleagă că dacă continuă să se comporte aşa nu va ajunge nicăieri şi nu va obţine nimic din ce îşi vor mai dori.

Citește și:   Probleme de comportament ale copilului ce nu trebuie ignorate

Nu în ultimul rând, încurajează-l să se comporte frumos şi acasă. Încearcă să treci peste momentele în care cel mic se poartă urât, dar să remarci de fiecare dată când face un gest frumos şi când se poartă aşa cum îți place. Copilul tău va privi această încurajare ca pe o recompensă şi vei vedea că în scurt timp vor apărea şi schimbările în bine.

Lasa un comentariu