Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum se sculptează dovleacul pentru Halloween

Cum se sculptează dovleacul pentru Halloween

Una dintre cele mai importante operaţiuni pentru sărbătoarea de Halloween este sculptatul dovlecilor şi decorarea lor.
Totul începe prin procurarea dovleacului potrivit, în funcţie de mărime şi culoare dorită.

Dacă doriţi că anul acesta să faceţi o sculptură mai elaborată pe dovleac, atunci ar fi poate mai bine să vă orientați către unul mai mare, dacă e doar simbolic, atunci este suficient şi unul mai mic.

În primul rând, alegeţi sculptura pe care o veţi face pe dovleac pentru a vă da seama şi de ce materiale aveţi nevoie.

Sculptatul dovleacului este o muncă de echipa aşadar va trebui să participe toată familia.

Pentru că este o operaţiune foarte amuzantă, celui mic îi poate reveni sarcina de a desena cu markerul ochii, dinții şi nasul pe una dintre părţile dovleacului.

Tăiaţi apoi cu un cuţit “capacul” dovleacului, adică zona din jurul codiţei. Măsuraţi un cerc cu un diamentru de aproximativ 5 centimetru şi decupaţi cu vârful cuţitului pentru a face capacul. După ce aţi decupat capacul, scoateţi o bucată din miez tot cu ajutorul cuţitului. Capacul nu trebuie să fie neapărat rotund, ci poate fi decupat după diverse forme.

Citește și:   Tematici pentru petreceri de aniversări pentru copii

Cu o lingură ceva mai mare scoateţi miezul din dovleac. Puteţi încerca să scoateţi miezul şi cu ajutorul mâinilor. Încercaţi să îl curăţaţi cât mai bine, pentru că astfel va lumina mai tare.

După ce interiorul a fost curăţat complet, începeţi să sculptaţi modelul. Această operaţiune se va face cu atenţie şi grijă, respectând liniile trasate cu markerul. Bucăţile decupate se îndepărtează şi se continuă până când întreg modelul este realizat.

Acum, alegeţi şi cum veţi lumina dovleacul. Cea mai simplă metodă este cu ajutorul lumânărilor, dar pot fi folosite şi diverse instalaţii electrice cu becuri.

Alegeţi cea mai potrivită metodă, în funcţie de locul în care îl veţi pune şi alte măsuri de siguranţă pe care le puteţi lua.

Dacă veţi alege lumânările, ţineţi cont că este nevoie de suficient oxigen pentru ca acestea să poată arde. Dacă este posibil, puteţi face două găuri ceva mai mari în dovleac sau câteva mai mici în capacul dovleacului sau chiar puteţi îndepărta definitiv capacul.

Lasa un comentariu