Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum scoți televizorul din viața copilului fără să-l interzici

Cum scoți televizorul din viața copilului fără să-l interzici

Televizorul face parte din viaţa multor copii. Pentru unii a devenit o dependenţă şi mulţi părinţi se grăbesc să le interzică celor mici să se mai uite la TV.

Despre efectele pe care emisiunile TV, fie ele şi pentru copii, ori desenele animate le au asupra celor mici au existat şi există în continuare numeroase discuţii şi din păcate concluziile nu sunt deloc îmbucurătoare.

Televizorul încurajează sedentarismul, iar emisiunile TV nu au caracter educativ, din contra pot determina comportamente care nu sunt pe placul părinţilor.

Cei mai mulţi dintre părinţi nu ştiu cum să stabilească timpul pe care cel mic ar trebui să îl petreacă în faţa televizorului, pe de altă parte sunt şi părinţi care consideră că emisiunile TV sunt un mod în care copiii se pot relaxa sau distra. De asemenea, există şi părinţi care înţeleg efectele nocive pe care privitul la TV le are pentru cei mici, dar în acelaşi timp spun că nu ştiu cum să îl scoată din viaţa copiilor.

Iată câteva moduri prin care părinţii pot limita timpul pe care copiii îl petrec în faţă televizorului.

Citește și:   Dependența de tehnologie, un pericol real. Semnele incredibile care o trădează!

Puterea exemplului

Atunci când sunt mici, copiii imită comportamente şi de regulă cei cărora le imită comportamentul sunt părinţii şi membrii apropiaţi ai familiei. Aşadar, dacă vrei că micuţul să se uite din ce în ce mai puţin la TV, atunci va trebui ca şi voi, părinţii, să renunţaţi să staţi toată ziua în faţa televizorului.

Amintește-i că tu eşti părintele lui

Uneori, părinţii trebuie să ia decizii dificile și ferme mai ales când este vorba de binele copilului. Ia decizia de a limita timpul petrecut de copil în faţa televizorului, dar întotdeauna explică-i de ce ai luat această decizie pentru a nu stârni confuzii.

Jucați-vă împreună

Copiii au nevoie de distracţie. Atunci când scoţi televiziorul din viaţa celui mic sau limitezi pentru început timpul, va trebui să te joci cu el. Caută activităţi şi jocuri educative pentru că în felul acesta timpul alocat până acum emisiunilor TV se transformă în timp preţios în care cel mic poate învăţa o mulţime de lucruri.

Încurajează-l să facă alte activităţi

Oferă-i celui mic alternative tentante. Cărţile de colorat, creioanele şi acuarelele, cărţile sau jocurile educative pot oricând înlocui televizorul.

Citește și:   Cum comunici copilului că timpul de desene s-a terminat

Stabileşte o limită pentru TV

Nu este nevoie să scoţi televizorul din casă şi nici să îi interzici radical să se mai atingă de telecomandă. Stabileşte un interval orar în care copilul poate privi la televizor pentru a urmări emisiunea preferată sau un desen animat.

Implică-te în viaţă copilului

De multe ori, varianta cea mai comodă este să îl laşi pe cel mic în faţa televizorului pentru că în felul acesta nu te mai deranjează și îți poți face treburile în liniște.Pe de altă parte, dacă nu doreşti să ai un copil dependent de TV va trebui să petreci timp cu el și să faci efortul să te implici în tot ceea ce face. Aşadar, ascultă-l, observă şi stai tot timpul de vorbă cu micuţul tău.

Încurajează-i pasiunile

Fiecare copil are un domeniu de care este pasionat. Află ce îl interesează şi încurajează-l să se documenteze şi să aprofundeze cât mai mult domeniul care îl pasionează. În felul acesta nu va mai avea timp să se uite la TV.

Lasa un comentariu