Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum să-mi învăț micuțul să se îmbrace singur

Cum să-mi învăț micuțul să se îmbrace singur

Când merg la grădiniță să-mi iau fiul, observ diverse moduri de creștere a copiilor și de educare a lor… sau de mai puțină educare. Săptămâna trecută o bunicuță se chinuia să-și îmbrace nepotul, un băiețel de la grupa mare, care nu doar că nu mișca un deget să ajute, dar îi și îngreuna încercările cu tot felul de mofturi. Mă uitam cu milă la genunchii ăia bătrâni de pe gresia udă, la mâinile deformate de reumatism care încercau să încheiee nasturii paltonului și mă întrebam de ce copilul nu știe până la vârsta aia să se îmbrace și să se încalțe singur.

Ai aceleași probleme ca și băiatul de mai sus sau ți-ai propus să-ți înveți copilul acestte deprinderi utile de îmbrăcare, iată câteva metode care te pot ajuta.

Cum să-ți înveți micuțul să se îmbrace singur

Acestea sunt câteva metode eficiente prin intermediul cărora copilul poate învăța să se îmbrace singur. Este important să fiți răbdători și să încurajați progresul copilului, oferindu-i ajutor atunci când este necesar:

  1. Începeți cu haine simple: dați-i mai întâi să practice îmbrăcarea unor articole mai simple de îmbrăcăminte, cum ar fi tricourile și pantalonii, înainte de a trece la haine mai complexe, cum ar fi bluzele cu nasturi. La fel la încălțăminte poate să practice cu papuci sau pantofi simpli, să începă să recunoască stângul și dreptul și mai apoi treceți la încălțăminte cu fermoar sau cu șireturi.
  2. Fă-i un demo: arată-i copilului cum să se îmbrace singur prin intermediul unui joc sau prin acțiuni pe care să le imite. De exemplu pune-l să îmbrace un ursuleț sau o păpușă. Îmbracă-te tu în fața lui cu o cămașă sau o geacă identică și el să imite pașii.
  3. Oferă-i ajutor doar atunci când este necesar: lasă-l pe copil să încerce singur, oferindu-i ajutor doar atunci când este necesar. Cu siguranță noi ca adulți ptem face asta mai repede și mai bine. Dar așa nu îl încurajăm să învețe, dimpotrivă prelungim perioada în care el va învăța aceste deprinderi singur. Dacă dimineața ești presat/ă prea mult de timp, învață-l în altă împrejurare- când îl pregătești să iasă la joacă sa la plimbare.
  4. Laudă-l și încurajează-l : cu siguranță primele încercări va fi un dezastru dar nu te grăbi să-i faci observație ci încurajează-l, laudă-i încercarea dacă nu rezultatul.

Lasa un comentariu