Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum să îi ajuți pe micii artiști să fie ordonați

Cum să îi ajuți pe micii artiști să fie ordonați

Dacă ai un copil talentat la desen, arte, mulți oameni vor fi încântați să-i admire lucrările și să felicite părinții. Dar numai tu știi că ”procesul creativ” înseamnă deseori creioane sau culori împrăștiate peste tot, lipici și acuarele pe covoare, pereți, mobilier, măzgălituri în cele mai neașteptate locuri și ore în care trebuie să cureți după el.
Soluția nu este să-i restrângi creativitatea ci să-l ajuți să fie ordonat cu lucrurile folosite.

Poți începe prin a amenaja un spațiu special unde poate crea în voie. Poate fi doar o măsuță care se poate curăța ușor și câteva suporturi de creioane sau articole pentru lucru manual așezate la îndemână. O tablă pentru desen sau un perete pe care se poate scrie le poate fi iarăși de folos. Pentru a evita petele pe covor, poți acoperi colțul respectiv cu plastic, o mușama mai groasă sau cu alt material care se poate șterge la nevoie.
Trebuie să fie un loc bine luminat pentru a nu-i afecta vederea celui mic. Câteva rafturi, un panou de plută sau sfoară cu cârlige așezate în apropiere, le va oferi un loc unde să-și afișeze creațiile.

Citește și:   Diferențe dintre primul și al doilea copil

Unii părinți aleg să creeze acest colț special în alt spațiu decât dormitorul, într-un balcon de exemplu sau într-un loc unde îl pot supraveghea mai bine.

Nu trebuie să investești în suporturi scumpe pentru creioane, carioci, plastilină, foarfece și celelalte instrumente folosite. Așa cum se observă în imaginile de mai sus, poți folosi niște cutii din plastic, din metal, coșulețe de diverse mărimi prinse în perete sau așezate pe niște rafturi.
De asemenea poți crea chiar tu mici suporturi din suluri de la hârtie, ambalaje din plastic, cutii de la conserve etc. Iată mai jos câteva exemple.

Suport de creioane din suluri de la hârtie
Pot fi folosite suluri mici de la hârtia igienică dar și cele mai lungi de la șervețelele de bucătărie. De ajutor pot fi și alte ambalaje sub formă de sul, de exemplu mai multe mosoare de la ață puse într-o cutie. Poți decora creativ aceste suporturi conform vârstei și preferințelor copiilor. Dacă sunt mai mari, îi poți chiar implica în realizarea lor și astfel le va fi mai bine întipărit în minte că trebuie să le folosească pentru a fi ordonați.

Citește și:   Jucării din cutii și cartoane vechi


Suporturi din recipiente de plastic sau metal
Nu vor fi greu de găsit pentru că folosim zilnic în casă produse care sunt ambalate și astfel le putem recicla. Dacă folosești cutii metalice, atenție la muchiile lor, trebuiesc bine taiate ori finisate înainte de folosire. Pe ele se pot lipi diverse materiale, decupaje dar se pot și vopsi în culori acrilice.
Sticlele din plastic sunt iarăși ușor de transformat în suporturi de creioane deoarece pot fi ușor decupate. Se poate lipi de ele și un fermoar, ca în imaginea de mai jos.
 

Suporturi din borcane
Sunt simplu de realizat, uneori nu e nevoie decât să pui în ele creioane sau articole de lucru manual pe sortimente și să le pui capacul. Pot fi și pictate cu culori acrilice și transformate în mici animăluțe sau alte imagini amuzante.
Nu se recomandă folosirea de borcane sau recipiente care se pot sparge ori deteriora ușor dacă ai copii foarte mici.

Lasa un comentariu