Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum să alegi un curs de programare pentru copilul tău (P)

Cum să alegi un curs de programare pentru copilul tău (P)

Cursurile de programare pentru copii au avantajul de a-i ajuta pe cei mici să învețe un limbaj care le permite să înțeleagă mai bine cum funcționează lumea în care trăim.

În societatea actuală, copiii sunt înconjurați de tehnologie încă de când se nasc, de aceea un curs de programare îi poate ajuta să se adapteze mai repede și să-și dezvolte gândirea.

Dacă vrei ca și copilul tău să participe la un astfel de curs, dar nu îți permiți să-l plătești și nici nu știi cum să-l alegi, îți venim în ajutor.

Pentru a putea achita un curs de programare pentru copilul tău, poți apela la credite nebancare IFN. Solicitând un credit nebancar IFN îi oferi și șansa să-și pună bazele unei profesii de viitor.

Recomandări pentru alegerea unui curs de programare online

Limbajul de programare le oferă copiilor aceleași beneficii ca învățarea unei limbi noi, iar atunci când trebuie să alegi un curs în această direcție, fii atent la câteva detalii:

  •       Cunoștințe practice: Alege un curs care îi oferă copilului cunoștințe care să-i permită să participe activ și să pună în practică ceea ce învață.
  •       Lecții live: Pentru ca cei mici să poată învăța eficient programarea, trebuie să ia parte la lecții live. Capacitatea de a-și clarifica îndoielile, de a discuta despre un subiect sau de a-și spune opinia despre ceea ce studiază, le permite copiilor să se implice direct în procesul de învățare. Cursurile online live sunt o modalitate excelentă de a căpăta încredere în sine.
  •       Diferite stiluri de învățare: Unul dintre principalele motive pentru care copiii pot avea dificultăți când învață ceva nou se datorează lipsei de interes. Dacă toate lecțiile sunt predate în același stil, este posibil ca aceștia să se plictisească și să-și piardă interesul. Este important să cauți un curs care să includă un mix de exerciții practice, jocuri și sesiuni interactive.
Citește și:   Beneficiile incredibile pe care le are muzica în dezvoltarea copilului

Dacă vrei ca cel mic să înțeleagă limbajul viitorului, trebuie să alegi un curs potrivit nevoilor și obiectivelor sale, și care să-l motiveze să învețe.

Avantajele cursului de programare pentru copii

Cursurile de programare pentru copii sunt deosebit de valoroase deoarece învățarea limbajului de programare de la o vârstă fragedă îi familiarizează cu limbajul viitorului și le deschide numeroase oportunități.

Ajută copiii să înțeleagă lumea digitală

Înțelegerea lumii digitale este mai importantă decât crezi. În timp ce mulți dintre noi folosesc noile tehnologii, foarte puțini înțeleg cu adevărat cum funcționează acestea.

Învață copiii cum să gândească

Pe lângă înțelegerea tehnologiilor propriu-zise, învățând limbajul de programare, copiii învață să gândească într-un mod care le permite să rezolve tot felul de probleme și le dezvoltă gândirea logică.

Încurajează gândirea critică și abilitățile de rezolvare a problemelor – un lucru folositor nu numai la ora de matematică. Pentru a programa este necesară dezvoltarea gândirii computaționale, un fel de gândire logică care creează instrumente mentale și ordonează ideile.

Astfel, un curs de programare le permite copiilor să definească, să înțeleagă, să rezolve, să dezvolte și să evalueze fiecare parte a problemei separat. În acest fel vor putea rezolva probleme complexe mult mai ușor.

Le dezvoltă creativitatea

Un programator creează ceva din nimic. Învățarea limbajului de programare îi învață pe cei mici să vină mereu cu idei noi pe care să le dezvolte. De asemenea, îi ajută să-și dezvolte imaginația dându-le șansa să inoveze în diverse domenii, de la inginerie la medicină sau muzică.

Citește și:   M-am pierdut de mama

Le oferă copiilor șansa să învețe prin joacă

Un curs de programare îi încurajează pe cei mici să experimenteze, să împărtășească, să acționeze și să înțeleagă cum sunt făcute lucrurile pentru a-și realiza ulterior propriile creații. Învățând limbajul de programare, copiii, din simpli spectatori, devin creatori. Pentru o învățare optimă, creierul trebuie motivat să învețe.

Îi învață să lucreze în echipă

Programarea ajută copiii să ia decizii și să lucreze în echipă, deoarece această activitate se bazează pe muncă de colaborare, în care fiecare copil joacă un rol și contribuie cu ceva la dezvoltarea celorlalți.

Programarea poate fi ușoară

De la o vârstă foarte fragedă, copiii sunt obișnuiți să folosească termeni și instrumente digitale, jocuri video etc. Copilul tău nu trebuie să fie un geniu, vei fi surprins cât de repede învață conceptele de bază ale programării.

Există numeroase aplicații care le permit copiilor să intre în lumea programării într-un mod atractiv și distractiv, oferindu-le oportunitatea de a dobândi cunoștințe care, fără îndoială, le vor deschide multe uși în viitor.

Tehnologia va fi din ce în ce mai prezentă în viața noastră de zi cu zi, iar cunoștințele despre lumea digitală vor fi necesare, într-o măsură mai mare sau mai mică, pentru aproape oricine.

Prin urmare, dacă îți dorești ca și copilul tău să participe la un curs de programare care să-l pregătească pentru viitor, nu uita că poți investi în viitorul său cu ajutorul unor credite nebancare onlineSolicită un credit nebancar online și permite-i copilului să descopere secretele unei lumi în plină dezvoltare.

Lasa un comentariu