Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum o faci pe fiica ta să aibă încredere în ea

Cum o faci pe fiica ta să aibă încredere în ea

Fetiţele de obicei pornesc în viaţă pline de încredere. Ele de regulă vorbesc devreme, apoi vor deveni sociabile şi cele mai multe dintre ele, vor fi eleve eminente. Dar, undeva pe traseu, cu precădere atunci când fetiţele încep şcoală primară ceva se transformă: presiunea socială şi standardele impuse de societate ajung să le facă pe fete să îşi piardă din strălucire şi încredere.

Iată ce ai putea face pentru a o determina pe fiica ta să aibă încredere în ea şi să reziste schimbărilor care apar odată cu vârstă.

Învăţ-o să îşi exprime părerea

Învăţ-o să îşi exprime părerea şi nevoile. Încurajează-o că atunci când un copil se comportă urât cu ea, să îi spună acestuia că o deranjează modul în care e tratată sau în care îi vorbeşte.

Fă-i complimente folosind exemple concrete

Atunci când îi spui fiicei tale că e deşteaptă, da-i şi exemple concrete.

Apreciază-i eforturile

Cu siguranţă fiica ta nu poate excela chiar la toate materiile de la şcoală. De aceea, atunci când observi o îmbunătăţire la ea la una dintre materiile care nu se află printre preferatele ei, nu ezita, să îi apreciezi eforturile şi să o lauzi pentru reuşitele sale.

Citește și:   Cum sanctionam greseala, de Anda Pacurar

Ajut-o să înţeleagă de ce uneori e posibil să rămână pe dinafară

Explică-i fiicei tale că dacă nu e invitată la toate petrecerile sau nu este invitată să participe la diverse jocuri sau activităţi nu trebuie să considere aceste lucruri că fiind o insultă.

Pune-i în valoare competenţele

Nu te oferi imediat să o ajuţi pe fiica ta la teme sau la alte treburi care intră în atribuţiile ei. Dacă îţi cere ajutorul, cere-i să mai încerce o data să găsească singură o rezolvare la problema pe care o are.

Încurajează-o să facă sport

Dacă îşi doreşte să facă gimnastică sau balet, oferă-i această şansă şi încearcă să afli care sunt înclinaţiile ei în materie de sport. Nu decide tu ce sport este bun pentru ea, pentru că îşi poate da seama şi singură.

Încurajează-o să aibă grijă de felul în care arată

Atunci când te întreabă dacă este frumoasă nu ezită şi răspunde-i “da” cu mult entuziasm. .

Nu face presupuneri în legătură cu punctele tari şi punctele slabe ale fiicei tale

Chiar dacă e fata, asta nu înseamnă că nu îi va plăcea să meargă la pescuit sau să urmărească un meci de fotbal. Sunt activităţi normale pentru orice copil, aşadar şi pentru fiica ta. Pentru a vedea care sunt punctele ei tari şi care sunt cele slabe, urmăreşte toate aceste indicii din viaţa ei.

Citește și:   Sa cunoastem stilul copilului nostru!

Dă-i exemple de femei de succes

Profită de fiecare ocazie, pentru a-i arăta fiicei tale femei de succes. Dacă vă uitaţi împreună la TV sau prin reviste arată-i fiicei tale acele femei care au reuşit în viaţă prin forţele proprii: sportivi, medici, etc. De asemenea, un impact la fel de mare îl pot avea şi cărţile despre eroine şi femei puternice. Acest gen de lectură o va ajută pe fiica ta să îşi contureze un portret clar al femeii puternice şi de succes şi să înceapă să iși dorească să se dezvolte în această direcţie.

Lasa un comentariu