Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum îți pregătești copilul de prima călătorie cu avionul

Cum îți pregătești copilul de prima călătorie cu avionul

Mulți părinți au depășit momentul, alții poate abia în această vară se pregătesc pentru această provocare: vorbim de prima călătorie cu avionul a copilului tău.

Călătoria cu avionul pentru voi si cel mic nu trebuie să fie neapărat un coșmar, ci poate fi chiar începutul perfect al unei vacanțe pe care ați așteptat-o atât de mult.

Pentru ca prima călătorie cu avionul a micuțului tău să nu fie o experiență neplăcută care să îi dezvolte frica de zbor, trebuie să te organizezi foarte bine din timp.

Ce trebuie să faci înainte de a pleca în vacanță

Încearcă să alegi acele zboruri care se potrivesc cât mai bine cu programul copilului tău. Atunci când călătorești cu un copil, și mai ales dacă este încă mic, evită, pe cât posibil, zborurile cu escală. O destinație cât mai apropiată este alegerea potrivită atunci când vorbim de prima călătorie cu avionul a copilului tău.

Cum îl pregătești pe cel mic.Dacă copilul tău este suficient de mare ca să înțeleagă, explică-i ce urmează să se întâmple și cum trebuie să se comporte în avion. Nu ți-ai dori ca copilul tău să fie speriat sau confuz atunci când ajunge în avion. Dacă ai un copil mai micuț, atunci folosește jocul pentru a-i explica din timp ceea ce urmează să faceți.

Citește și:   Călătoria copiilor cu avionul- 10 lucruri pe care trebuie să le știi

Pregătește-te și tu: Chiar dacă te preocupă în special starea de spirit a copilului tău care urmează să facă prima sa călătorie cu avionul și tu vei avea nevoie să te pregătești psihic. Nu te aștepta să ai un zbor relaxant și nici nu te aștepta să poți dormi în avion, atunci când călătorești prima dată cu copilul tău.

Ține gustările la îndemână. Atunci când începi să faci bagajele pentru vacanță, acordă o atenție deosebită gustărilor pe care le vei lua în avion. Fructe proaspete sau uscate, nuci, batoane de cereale sunt ideale pentru o călătorie cu avionul, în care, aproape sigur, cel mic își va dori ceva de ronțăit.

Ai grijă ca tableta, telefonul sau alte device-uri sa fie încărcate. În timpul zborului aceste obiecte sunt perfecte pentru cel mic. Jocurile și aplicațiile mobile îl vor ține ocupat și îl vor împiedica să se plictisească. La fel de bine poți lua și alte jocuri , cum ar fi cărțile de colorat, sau jucării care vor fi pe placul celui mic în timpul călătoriei cu avionul.

Chiar dacă l-ai pregătit cu mult timp înainte și i-ai explicat ce urmează să se întâmple, nu este exclus ca celui mic să i se facă teamă în timpul zborului. Dacă observi că starea lui de spirit nu este tocmai bună, atunci îl poți ține de mână, vorbește cu el și spune-i lucruri care știi că îl calmează sau relaxează.

Citește și:   Bunele maniere pe care copilul le uită cel mai des când merge în vizită

Cu cât copilul este mai mic atunci când se urcă pentru prima dată în avion, cu atât va fi mai ușor să călătorești împreună cu el pe viitor. Dacă se obișnuiește de mic cu zborul este greu de crezut că se va mai teme de călătoria cu avionul atunci când crește.

Totuși, trebuie să ții cont că indiferent cât de mulți îl pregătești înainte, totul este imprevizibil, mai ales că sunt și alți factori de care depinde zborul, cum ar fi calitatea serviciilor de la bord, amabilitatea personalului și, nu în ultimul rând, condițiile meteo.

Lasa un comentariu