Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum îşi aleg copiii idolii, în funcţie de vârstă

Cum îşi aleg copiii idolii, în funcţie de vârstă

Copiii îşi aleg modele, încă din primele etape de viaţă. De la bunici, până la câştigătorul unui Glob de Aur, oricine poate deveni un idol al micuţului , oferindu-i lecții de viaţă şi încurajându-l să fie cel mai bun.

Modelele sau idolii îi ajută pe copii să înveţe şi să descopere o mulţime de lucruri despre ei înşişi. Din păcate însă, nu toţi idolii pe care şi-i fac copiii au o influenţă pozitivă şi sunt o mulţime de exemple aici, de la vedete, până la actriţe din seriale pentru adolescenţi şi lista poate continua.

Descoperă cum îşi aleg copiii modelele în viaţă, în funcţie de vârstă, şi încearcă să îl ajuţi şi să îl orientezi către acele persoane sau personaje de la care chiar ar avea ceva valoros de învăţat.

Copiii de la zero la cinci ani

Dacă doreşti un copil empatic, generos, politicos, care să vorbească frumos şi să îşi ajute semenii de câte ori poate, atunci va trebui să aveţi voi, părinţii, aceste obiceiuri. Părinţii sunt primele modele ale copilului şi în general toţi cei din familie şi din anturajul apropiat al familiei. Aşadar, revizuieşte-ţi comportamentul şi fă o selecţie riguroasă a cunoscuţilor cu care copilul tău intră în contact încă din primii ani de viaţă.
Copiii au abilitatea de a observa comportamentul şi atitudinea părinţilor aproape din momentul în care vin pe lume. Chiar şi atunci când nu crezi că te observă, cel mic este cu ochii pe tine!

Citește și:   10 gesturi simple care îl dau de gol când minte

 Copiii de la 6 la 12 ani

Copiii din şcoală elementară caută acel gen de idoli care au întâlnit obstacole şi au cunoscut eşecul, trecând peste toate cu o atitudine pozitivă. Acest tip de modele îi învaţă pe cei mici că este în regulă ca uneori să şi pierzi, important este să nu renunţi niciodată şi să continui. Aceasta este etapa în care copiii transformă în idoli sportivi, cântăreţi, autori şi alte celebrităţi.
Părinţii trebuie însă să supravegheze toate aceste lucruri, pentru că vorbim de o vârstă la care copiii pot fi foarte uşor impresionaţi. Încercaţi să le amintiţi întotdeauna de valorile pe care ar trebui să le aprecieze la idolii lor şi să le spuneţi că este în regulă să îşi aleagă mai multe modele sau să îşi schimbe opţiunile de câte ori vor.

Copiii de la 13 la 18 ani

Mai mult de 80% dintre adolescenţi consideră că este extrem de important să ai un model în viaţă, arată un studiu recent. În această perioada, copiii îşi vor alege drept idoli persoane adulte care au capacitatea de a le spune permanent cuvinte de încurajare sau să îi motiveze.
Motivul: pe ei, acest tip de atitudine îi ajută să îşi atingă obiectivele!

Lasa un comentariu