Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum îmbraci copilul pentru ieșirile la săniuș din decembrie: idei de la Carrefour (P)

Cum îmbraci copilul pentru ieșirile la săniuș din decembrie: idei de la Carrefour (P)

Abia așteptăm cu toții, copii și părinți, să vină prima ninsoare de anul ăsta. Să facem oameni de zăpadă, să ne batem cu bulgări, să scoatem săniile afară.

Pentru copii, zăpada e un prilej de bucurie, mai ales dacă ninsoarea se nimerește să cadă în timpul vacanței de Sărbători. Pentru părinți însă… vine cu o problemă: cu ce îmbrăcăm copilul pentru ieșirea (a se citi „plonjonul”) în nămeți? Nu e cazul să ne facem iluzii: joaca în zăpadă înseamnă un copil fericit și… înghețat bocnă la final. Îi trebuie niște haine groase, rezistente și practice. Le găsiți pe toate în perioada aceasta la Carrefour, în colecția de articole vestimentare TEX.

Carrefour TEX, noul prieten al copiilor jucăuși

Cel mai important articol vestimentar pentru ieșirile la săniuș și „bulgăreală” nu este geaca, așa cum s-ar putea crede, ci pantalonii. Motivul e simplu: șansele ca juniorul să aterizeze de pe sanie (sau snowboard, sau schiuri…) în zăpadă sunt cam de 100%. Inevitabil, la un moment dat, copilul va face cunoștință cu un munte de zăpadă care, ghinion, s-a întâmplat să îi stea în cale.

Partea bună e că tăvăleala prin zăpadă este aproape complet lipsită de riscuri; e un fel de rit de trecere prin copilărie – nu ești copil dacă nu iei o căzătură zdravănă în nămeți.

Prin urmare, atenție la pantaloni! Pentru săniuș, ideali ar fi niște suprapantaloni impermeabili; pantalonii de schi au niște întărituri în partea interioară a cracului care protejează la contactul cu clăparii, schiurile și legăturile acestora. Pantalonii pentru schi sunt buni doar pentru… schi, nimic altceva. Sunt prea voluminoși pentru săniuș sau bulgăreală în parc.

Citește și:   Alegerea cadourilor de Crăciun pentru copii- între așteptări și utilitate

Așadar, dacă nu aveți suprapantaloni, blugii sunt o opțiune OK, cu precizarea că după fiecare căzătură (intenționată sau nu), copilul trebuie să se scuture bine de zăpadă. Bumbacul din denim (materialul din care sunt făcuți blugii) absoarbe și reține apa, astfel că este important ca zăpada să fie îndepărtată cât se poate de repede, altfel joaca va fi scurtă. Puteți alege din gama Carrefour TEX, de exemplu, diverse modele de blugi pentru fete și pentru băieți. Atenție – luați un model care să fie lung, să acopere complet carâmbul ghetei, pentru ca zăpada să nu intre înăuntru. În această perioadă, la Carrefour puteți achiziționa orice articol vestimentar TEX în condiții avantajoase precum posibilitatea de a plăti în rate, cu livrare în 24-72 ore în toată țara, livrare gratuită la comenzi în valoare de peste 150 de lei sau cu ridicarea comenzii din magazinul Carrefour ales de client (Click & Collect).

Geaca este obligatoriu să fie scurtă, pentru mai multă libertate de mișcare. Jachetele lungi incomodează și pot fi foarte frustrante pentru un copil care vrea să zburde. Sunt recomandabile modelele matlasate, din poliester, care chiar dacă se udă nu se îmbibă și pot fi purtate până când apa ajunge la căptușeală – ceea ce se întâmplă destul de greu. Carrefour TEX are în ofertă mai multe modele, în combinații de culori sau uni.

Citește și:   Diferențe dintre primul și al doilea copil

Nu-i spuneți copilului, dar alegerea hainelor poate fi ocazia unor lecții. Dacă puștiul iese la bulgăreală, luați-i o geacă galbenă (care e foarte frumoasă, apropo). Va afla pe propria piele că galbenul este culoarea cea mai vizibilă pentru ochiul uman; practic, va fi ținta cel mai ușor de identificat în bătălia cu bulgări. Nu-i așa că parentingul din vremea pandemiei a scos la iveală nebănuite resurse creative ale părinților?

Colanți!?

Da, dacă e foarte frig se recomandă colanții pe sub pantaloni, inclusiv pentru băieți. (Sorry, guys. Nu ne jucăm cu frigul. Doar cu zăpada.) Colanți găsiți în gama Carrefour TEX pentru fete, de exemplu acest model din material sintetic, cu uscare rapidă. Avantajul este că țin de cald, feresc de umezeală și – foarte important pentru băieți – nu se văd.

Eventual, dacă aveți o geacă mai subțire, o idee foarte bună este să îmbrăcați copilul cu o vestă matlasată. Avantajul lor cel mai mare este flexibilitatea – pot fi îmbrăcate și scoase repede, după cum copilului îi e cald sau frig, și se potrivesc cam sub orice geacă.

În ceea ce privește încălțămintea, e simplu: cizme sau ghete, de preferat cu carâmb înalt, ca să nu lase zăpada să intre.

Și gata. La joacă!

Lasa un comentariu