Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum îl vindeci de frica de întuneric

Cum îl vindeci de frica de întuneric

Aproape toţi copiii trec prin această etapă în care le este frică de întuneric. Monştri din dulap, umbrele fantomelor de pe pereţi sau colţurile întunecate ale camerei care pot ascunde lucruri înfiorătoare sunt cele mai frecvente elemente care apar în viaţa copiilor, atunci când aceştia sunt destul de mari să aibă o imaginatie bogată, dar încă suficient de mici încât să nu poată face diferenţa dintre realitate şi fantezie.

Teama de întuneric poate fi “tratată” uşor, cu ajutorul unor trucuri simple pe care orice copil le poate pune în practică, mai ales dacă va şti de la început că în felul acesta scapă de fricile dinainte de a merge la culcare.

Lumina difuză în cameră – Nu este deloc odihnitor să dormi cu lumina aprinsă, dar o lumina difuză este tot ce trebuie pentru a alunga întunericul din cameră şi în acelaşi timp să nu perturbe somnul. O lampă haioasă sau o instalaţie de becuri mici pot fi perfecte pentru această situaţie.

Vânătoare de monştri

Pentru copii, vânătoare de monştri trebuie făcută împreună cu unul dintre părinţi sau cu un adult. Înainte de culcare cercetaţi toată camera, în fiecare dulap, după uşi, sub pat…în locurile care de obicei ar putea să inspire teamă unui copil atunci când este întuneric. Micuţul are nevoie de cineva de încredere atunci când porneşte în căutarea monştrilor pentru a-i confirma că nu există niciun pericol, că nu are de ce să se teamă.

Citește și:   Cum pot supraveghea părinții activitatea de la școală a copiilor

Jucăria preferată

Dacă îţi e frică de întuneric, bazează-te pe cel mai bun prieten de plus. Jucăria preferată va da oricărui copil sentimentul că nu este singur şi că nimic rău nu se poate întâmplă. Pentru ca acest truc să îşi facă efectul, copilul îşi va alege singur jucăria pe care îşi doreşte să o ia în pat.

Televizorul, un rol important

Timpul petrecut în faţa televizorului ar trebui să fie limitat, iar copiilor care au o imaginaţie bogată ar trebui să li se permită să urmărească doar emisiunile sau filmele care au un ton vesel, pozitiv pentru că fricile lor să nu fie şi mai mult alimentate. Pentru a elimina televizorul din viaţă copilului, fiecare părinte trebuie să găsească activitatea perfectă pentru cel mic: un sport, studiul unei limbi străine, plimbările în aer liber sau simpla joacă în cameră sunt variantele mult mai simple şi eficiente, care treptat vor îndepărta orice fel de teamă din viaţă copilului.

Poveşti pe întuneric

Acest truc este unul care da cele mai bune rezultate. Pentru a se acomoda cu întunericul, cel mic are nevoie să ştie că unul dintre părinţi este aproape de el. Înainte de culcare, petrece timp cu cel mic în camera lui şi pe întuneric spuneţi poveşti şi daţi împreună o altă interpretare formelor misterioase şi umbrelor din camera.

Citește și:   Acest tătic s-a deghizat în mamă pentru fiica sa

Animalul de companie, răspunsul perfect

Dacă cel mic are un prieten necuvântător, situaţia este ca şi rezolvată. Animalele de companie pot face minuni pentru un copil care se teme de întuneric. Dacă de regulă, căţelul ori pisica nu are acces în camera copilului, pentru câteva nopţi aţi putea face o excepţie. Teama de întuneric a celui mic va dispărea mai repede decât vă puteți imagina.