Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum îl înveți să își lege singur șireturile

Cum îl înveți să își lege singur șireturile

În curând cel mic începe grădiniţa şi pe lângă o mulţime de alte lucruri de bază pe care ar trebui să le ştie, va trebui să înveţe să îşi lege singur şi şireturile, în cazul în care încă nu ştie. Legatul şireturilor este o activitate motorie pentru copii care le poate da ceva bătăi de cap, dar cu răbdare şi exerciţiu părinţii îi pot învaţă să îşi lege singuri şireturile.

Învaţă-l să îşi lege şireturile exersând pe un pantof cu şireturi moi. De asemenea, ar fi util să îi vopseşti cu markerul o parte a siretului pentru a-l ajuta pe cel mic să facă diferenţa între cele două fețe ale șiretului.

Așază-te lângă copil în aşa fel încât să aveţi aceeaşi perspectivă şi pentru ca el să poată imita gesturile.

Arată-i copilului cum să ţină siretul de capete cu fiecare mână. Tot ceea ce îi spui să facă, ar trebui să faci şi tu în aşa fel încât el să poată imita.

Trece şireturile în aşa fel încât să formeze un “X” în aer. Petrece partea de sus a “X-ului” peste şi prin partea de sus. Când este legat bine aceasta va forma baza legăturii de șiret.

Citește și:   Ce îl înveţi pe copil înainte să meargă la grădiniţă

Metoda urechilor de iepuraş

Două urechi de iepuraş îi ajută pe cei mici să înveţe să îşi lege şireturile. Aceasta este cea mai simplă metodă.

Îndoiţi fiecare capăt al șiretului într-o ureche de iepuraș. Poţi ţine urechea între degetul mare şi arătător al fiecărei mâini.

Împleteşte cele două urechi în aşa fel încât să formeze un “X” în aer.

Fă o buclă din partea de jos a urechii de iepuraş peste şi prin partea de sus a urechii. Aceasta va crea a două legătură. Trage apoi de urechile de iepuraş în direcţii opuse. În felul acesta va rezulta un nod care nu se va dezlega foarte uşor.

Deşi există mai multe metode de a lega şireturile, pentru copii aceasta este cea mai simplă. Nu va trebui să facă prea multe operaţiuni complicate şi va ajunge repede la un rezultat mulţumitor, în aşa fel încât va fi chiar încântat apoi să îşi lege singur şireturile şi să nu mai ceară ajutorul.

Este foarte important ca după ce copilul învaţă să îşi lege şireturile prin această metodă, să exersezi o perioadă împreună cu el până când legatul șireturilor devine un lucru banal pentru el. Atunci când va merge la grădiniţă ar trebui deja să se descurce singur să îşi lege şireturile. Pe de-o parte acest lucru îl va scuti să aştepte să îi lege cineva şireturile şi pe de altă parte nu va deveni ţinta colegilor mai puţin prietenoşi care ar putea să îl necăjească din această cauză.

Lasa un comentariu