Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum îl înveţi pe cel mic care este stânga şi care este dreapta

Cum îl înveţi pe cel mic care este stânga şi care este dreapta

Multe dintre activităţile de zi cu zi îl pot ajuta pe copil să înveţe cu ușurință care este stânga şi care e dreapta şi cum să nu le încurce, deşi, trebuie să recunoaștem, confuzia se întâmplă de multe ori şi în rândul adulţilor. Aşadar, lăsându-l să se îmbrace singur, să folosească tacâmurile la masă sau să se încalţe pot fi doar câteva ocazii în care cel mic va trebui să ştie care este stânga sau dreapta. Conceptul în sine poate fi învăţat în jurul vârstei de 5-6 ani, așadar nu te supăra și nici nu te îngrijora dacă micuțul tău nu știe care este stânga și care e drapta, înainte de aceasta vârstă.

Studiile făcute în domeniu au condus la concluzia că nu este atât de importantă vârstă la care copiilor li se explică care este stânga şi care dreapta, ci cum sunt învăţaţi despre acest concept şi este recomandat să nu li se explice despre stânga și dreapta în acelaşi timp, pentru că se vor încurca și mai tare. Așadar, metoda contează foarte mult în acest caz!

Citește și:   Ce stil de învățare are copilul tău și ce metode dau rezultate rapid

Activităţi prin care copiii învaţă care e dreapta și care e stânga

Cere-i celui mic să ridice în sus mâna dreapta apoi gâdilă-l uşor. În felul acesta va învaţă mai repede că aceea este dreapta. Atunci când îl vei întreba care e dreapta, gândul lui va zbura imediat la momentul în care l-ai gâdilat și va face această asociere rapid și corect.

Când îl ţii de mâna strânge-l uşor. De exemplu, atunci când traversaţi împreună strada sau când vă plimbaţi. Copilul va asocia apoi strângerea uşoară cu mâna dreapta.

Lasă-l să se îmbrace singur. Copiilor le place să fie independenţi. Încălţările pot fi un bun punct de plecare atunci când încerci să îl înveţi care este stânga şi care dreapta. Atunci când începe să se îmbrace, roagă-l să înceapă prima dată cu piciorul drept atunci când îşi pune pantalonii sau cu mâna dreapta atunci când îşi pune bluza.

Încearcă să îi cumperi încălţări cu personajele şi eroii lui preferaţi pentru că îl vor ajuta să îşi însuşească mai uşor conceptul. Explică-i că respectivul personaj trebuie să fie spre exterior pentru a vedea ce se întâmplă în lume şi dacă este în interior înseamnă că s-a încălțat greșit.

Citește și:   Copiii cu parinti plecati in strainatate

Dacă copilul este mai mare, puteţi căuta împreună pe mâinile sale sau pe alte părţi ale corpului aluniţe sau alte semne distinctive. Copiii vor putea profita de ele pentru a-şi reaminti mai uşor care este stânga şi care e dreapta.

Nu în ultimul rând, GPS-ul din maşină îl poate ajuta pe copil să înveţe mai uşor care este stânga şi care e dreapta. Atunci când copilul aude “viraţi la dreapta/stânga” şi observă că maşină o ia în acea direcţie va reuşi să înveţe mai uşor direcția corectă.

Nu este foarte uşor să învățăm care este stânga şi care dreapta. Conceptul este complex, implică multe funcţii şi e nevoie de exerciţiu, dar şi răbdare din partea părinţilor care încearcă să îi înveţe pe copii conceptul şi să îi ajute să facă cât mai rar confuzia între cele două.

Lasa un comentariu