Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum îl încurajezi pe copil să se joace și singur

Cum îl încurajezi pe copil să se joace și singur

De ce este bine să îl înveţi pe copil să se joace uneori şi singur? Din multe motive: nu poate să stea cât e ziua de lungă la locul de joacă, prietenii de joacă nu sunt de fiecare dată disponibili, iar tu, ca părinte, eşti uneori ocupat şi nu poţi să îi ţii companie.

În astfel de momente copilul s-ar putea plictisi şi este bine să ştie că se pot distra şi atunci când este singur.

Încearcă următoarele metode amuzante pentru a-l încuraja pe copilul tău să se joace singur.

Organizează un spaţiu de joacă prietenos

Asigură-te că spaţiul este pregătit pentru ca micuţul să se poată juca singur. Camera trebuie să fie în primul rând sigură, să nu există riscul unor accidentări. Adu apoi în cameră jucării, jocuri, cărţi. Va fi mai uşor pentru el, dacă la început îi vei da şi câteva idei despre ce ar putea să facă, ce să joace, să îl faci să se concentreze asupra unor anumite lucruri în timp ce se joacă.

Găseşte activităţile potrivite pentru copil atunci când se joacă singur

Citește și:   Învață-ți copiii ce să facă în caz de cutremur

Cititul, muzica, activităţi pentru interior, încurajează-l să facă activităţi care îi solicită imaginaţia prin care să îşi construiască o lume nouă şi fascinantă pentru el. Alege în fiecare luna noi şi noi activităţi şi ţine cont de ce îi place cel mai mult să facă.

Stai în cameră

Chiar dacă se joacă singur, acest lucru nu presupune ca micuţul să rămână singur în cameră. Poţi să îi ţii companie şi din când în când să îl încurajezi să îşi continue activităţile sau să încerce ceva nou.

Transformă joacă individuală într-o rutină

Copiii ar trebui să se joace singuri în fiecare zi, măcar o oră pentru a se obișnui cu acest lucru. Transformă joacă individuală într-o rutină zilnică a familiei, fară excepţie. Puteți găsi şi o denumire acestei perioade din zi, cum ar fi “ora tăcută”. În felul acesta, copilul se va obişnui rapid să se joace singur şi să fie încântat.

Fii flexibil

Vor fi anumite zile în care copilul nu va dori sub nicio formă să se joace singur. În aceste momente va trebui să te înarmezi cu răbdare şi să continui să îl încurajezi fără să încerci să îl obligi sau să îl condiționezi. Acceptă unele condiţii pe care le va pune, păstrează-ţi calmul şi găsiţi împreună o cale de mijloc. Puteţi schimba puţin rutina zilnică, ieşiţi în aer liber, jucaţi-vă împreună.

Lasa un comentariu