Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum îl faci să fie activ şi implicat când se joacă

Cum îl faci să fie activ şi implicat când se joacă

Joaca presupune nu doar distracţie, ci şi implicare din partea copilului. Pentru cel mic joaca trebuie să fie un mod de a învăţa şi de a descoperi lumea, dar şi de a-şi folosi mintea şi corpul. Nu toţi copii reuşesc să se implice trup şi suflet în activităţile pe care le fac, fie ele şi activităţi în timpul liber şi de aceea au nevoie de un mic ajutor din partea părinţilor. Ce ai putea să faci că să îl ajuţi pe cel mic să fie mai activ şi mai entuziasmat atunci când se joacă.

Interacţionează cu copilul şi transformă-te în cel mai bun partener de joacă pentru el. Crează oportunităţi în aşa fel încât să interacționați cât mai des. Construiţi împreună ceva, jucaţi-vă cu mingea sau jucaţi împreună tenis. Joaca este cea mai potrivită ocazie de a vă apropia şi de a stabili o relaţie cât mai profundă.

Foloseşte-ţi creativitatea şi ce ai la îndemână pentru a realiza jucării sau jocuri cât mai antrenante pe cel mic.

Alege tema potrivită pentru distracţie. Dacă celui mic îi plac animalele atunci distracţia se va baza pe cărţi, puzzle-uri şi jucării care au legătură cu animalele. Mergeţi împreună şi la zoo. Chiar şi meniul poate fi adaptat tematicii. De exemplu, îi poţi face biscuiţi în formă de animăluţe sau îi poţi decora un sendviş haios care să reprezinte animalul favorit.

Citește și:   Frații se ceartă toată ziua? Metode prin care poți încuraja schimbările pozitive

Oferă-i cât mai multă libertatea şi lasă-l pe cel mic să se joace cu ceea ce îşi doreşte şi cum doreşte. Jocurile care nu respectă nişte reguli stricte îi oferă posibilitatea celui mic să îşi dezvolte imaginaţia şi abilităţile de socializare. Atunci când sunt lăsaţi să se joace singuri, copiii descoperă ceea ce îşi doresc.

Ţine cont de dorinţele lui. Atunci când cel mic are o iniţiativa şi va cere să va jucaţi ceva anume, nu-l refuza, intră în jocul lui, ascultă-l şi ţine cont de ceea ce îşi doreşte de la tine. Când copiii fac un plan şi se implică ajung să îşi dezvolte auto-controlul şi abilităţile esenţiale în viaţă.

Implică şi alţi copii. Odată ce copiii cresc şi modul în care se joacă ar trebui să devină mai interactiv. Încearcă să creezi oportunităţile în aşa fel încât copilul tău să aibă şansa să se joace şi cu alţi copii. În această perioada, prin jocuri şi activităţi, se pun bazele viitoarelor prietenii, socializării şi modalităţilor de a se distra.

Lasă-l să fie independent. Lasă-l să facă planuri şi să se joace în linişte. Atunci când se joacă singur, copilul îşi pune imaginaţia în funcţiune mai mult decât în alte cazuri. Mai mult, în aceste momente se poartă natural, este el însuşi, îşi testează noi abilităţi şi acceptă noi provocări. Atunci când se joacă singuri copii au şansa să se dezvolte emoţional, să îşi dezvolte abilităţile de socializare şi imaginaţia.

Citește și:   Jocurile de puzzle fac copiii mai deștepți

Schimbaţi locul de joacă. Schimbă locul de joacă cât mai frecvent. Lasă-l pe cel mic să exploreze cât mai mult, dar în acelaşi timp lasă-l să îşi creeze și propria sa lume.

Lasa un comentariu