Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum îl faci pe fiul tău să aibă încredere în el

Cum îl faci pe fiul tău să aibă încredere în el

Atunci când vorbim de încrederea în sine, trebuie să vorbim și de diferențele dintre fete și băieți în această privință. Și unii și alții pot suferi de un nivel de încredere în forțele proprii foarte scăzut la un moment dat, dar din fericire, această problema poate fi remediată. Pentru că baieții la vârste fragede au tendința de a fi mult mai emotivi și se lasă conduși de emoții atunci când sunt mici, este nevoie să aplici câteva metode subtile pentru a-i crește fiului tău încrederea în el.

Iată mici trucuri cu ajutorul cărora poți să îl transformi pe băiețelul tău într-un tânăr care va deborda de încredere în el!

Încurajează-l să își exprime sentimentele

Spre deosebire de fete, baieții nu vorbesc despre sentimentele lor. De regulă, baieții sunt mai interiorizați și nu învață să facă față presiunilor sau durerii. Dacă va putea să își exprime emoțiile, fiului tău îi va fi mai ușor să treacă peste greutăți ori problemele care vor apărea în viața lui. În același timp, acest lucru îți va face și ține misiunea mai ușoră, pentru că vei putea înțelege ce este în mintea lui și vei putea astfel să îl ajuți. Așadar, trebuie să faci tot posibilul să îl convingi pe băiețelul tău să îți spună ce are pe suflet și ce îl preocupă.

Citește și:   Psihoterapia copilului violent. Studiu de caz

Apreciază-i calitățile

Chiar dacă trăim într-o lume care pune mai mult preț pe aspectul fizic, tu încearcă să găsești în fiul tău calitățile care contează mult mai mult și care îi vor fi de folos în viață: inteligența, compasiunea, felul în care se descurcă în anumite situații și laudă-l pentru toate acestea.

Fă lucrurile care îi plac și lui

Dacă te vei implica în sportul lui preferat sau în hobby-urile fiului tău îi vei arăta că îți pasă de tot ceea ce e important pentru el. Acest lucru îl va face să se simtă important, ceea ce se traduce prin creșterea încrederii de sine.

Responsabilizează-l

Atunci când copilul primește responsabilități, chiar și dintre cele mai nesemnificative, este o dovada pentru el că părintii săi sau adulții din jurul lui au încredere deplină în el și în ceea ce poate face. Responsabilitățile nu vor fi o povară, din contra, vor contribui la construirea încrederii de sine.

Fă-l să se simtă unic

Nu toți copiii au aceleași preocupări și este în regulă să îi spui că nu e nevoie să facă aceleași lucruri pe care le fac colegii lui. Dacă el este fericit cu el însuși, îi va fi mai ușor să îi ignore pe cei care încearcă să îl tachineze.

Citește și:   Învață-ți copilul aceste tehnici simple anti-răpire

Încearcă să îl asiguri tot timpul pe fiul tău, încă de cînd este foarte mic, că are o mulțime de calități și tocmai acestea îl fac special și diferit de ceilalți. Nu uita că la fel de important este să îl ajuți să își pună în valoare aceste calități și să înceapă să descopere el însuși ceea ce îl face special și la ce excelează. De felul în care gestionezi această perioadă din viața fiului tău, depinde viitorul lui ca adult. Și ce părinte nu își dorește să se bucure peste ani de toate realizările copilului lui, care poate nu ar fi existat, dacă el nu ar fi avut cultivată înca de mic această încredere de sine.

Lasa un comentariu