Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Construiește o căsuță de grădină pentru copil

Construiește o căsuță de grădină pentru copil

Poți atenua căldurile verii și încuraja copilul tău să petreacă mai mult timp în aer liber construindu-i o căsuță de grădină. Poate fi un proiect plăcut de weekend și copiii mai mari pot fi și ei implicați.
Depinde de dimensiuni și de ce materiale vei folosi, dar o astfel de căsuță poate fi un spațiu protejat de soare (uneori și de ploaie) în care cei mici se pot juca, pot citi sau pot face un hobby.
Iată câteva exemple de căsuțe pe care le poți construi:

Corturi de grădină

Este o soluție rapidă și temporară pentru copii. Desigur poți folosi un cort cumpărat (special pentru copii sau de camping)  din pânză sau material impermeabil, dar mai ieftin și mai simplu e să folosești un cearceaf ori o pătură subțire. Se poate prinde pe niște bețe sau pe un suport din șipci sau țevi PVC create special pentru asta. Avantajul e că se poate confecționa rapid atât în curte cât și când te afli în vacanță undeva și se pot și desface ușor.
Jos se pot pune cearceafuri, o salteluță, niște perne etc.

Căsuțe din verdeață

Necesită mai multă muncă, mai ales dacă vrei să fie folosite o perioadă mai mare în grădină. Se pot confecționa niște arcade sau un suport și planta plante agățătoare în jur.

Căsuțe din paleții

Sunt durabile și pot fi folosite mai mulți ani. Ai nevoie de niște paleți folosiți la ambalarea diverselor produse, de cuie, ciocan sau sfoară să le fixezi între ei.
Se pot folosi acești paleți așa cum sunt sau bate scânduri între pentru a acoperi tot spațiul. Te poți gândi și la o soluție pentru acoperiș. Un sfat pentru acest material- slefuiți bine marginile pentru a nu se răni copiii, verificați să nu existe cuie sau așchii. Le puteți chiar vopsi în culori atractive pentru cei mici și decora cu perdeluțe, piese mici de mobilier etc.

Căsuțe din alte materiale

Desiguri, poți folosi scândură, metal, materiale refolosibile și alte materiale pentru a construi ceva frumos și durabil pentru copiii tăi. Regula este aceeași: trebuie să ofere distracție dar și siguranță celor mici, așa că atenție la muchii ascuțite, fixează bine părțile să nu se desfacă și verifică-le des starea.
Se pot improviza și căsuțe temporare, ca cele încropite din cearceafuri sau din carton pentru o zi de naștere de exemplu.

Lasa un comentariu