Confecționează trăistuța pentru jucării

0

Când aveam copiii mici, căutam mereu o soluție pentru jucăriile împrăștiate, mai ales pentru cele mici, pe care le găseam aruncate în cele mai neașteptate locuri. Iar dacă mergeam undeva cu mașina sau îi duceam câteva ore la bunici, atunci începea distracția- îngrămădeam într-un rucsac jucărioarele lor preferate, cărți cu poze și de toate.

Un mod de a transporta jucăriile și a le și strânge repede, mi se pare această ”trăistuță” cum i-am spus eu, care este foarte simplu de confecționat acasă.

Materiale de care ai nevoie:

  • două bucăți de material tăiate sub formă de cerc- trebuie să fie cam de 1m diametru, dacă nu și mai mult. Dacă ai bebeluși și îți e teamă că se va uda de pipi sau altceva răsturnat, poți folosi unul dintre cercuri din fâș sau alt material impermeabil. Cele două cercuri trebuie să aibă aceeași mărime.
  • o panglică lată de pus pe margini
  • un șnur sau sfoară groasă

Pune cele două cercuri de material una peste alta și coase-le la mașină pe margini. Se poate și manual dar ia mai mult.

Coase de marginile exterioare panglica îndoită în două. În loc de panglică se poate folosi și o fășie lungă de material. Grosimea spațiului de interior se lasă în funcție de șnurul sau frânghia care se pune înăuntru.

La capetele panglicii se lasă loc de intrare și ieșire a sforii, ca la bata de la pantaloni.
Introdu sfoara, folosind un ac de siguranță. Nu trebuie să fie prea groasă pentru a se strânge și lega ușor, dar nici prea subțire pentru că poate ieși din spațiul ei când o strâng copiii.

În loc de panglica de pe margini poți face niște cheutori sau coase niște cercuri mici de metal prin care să treci șnurul. Poți pune înăuntru cuburi, lego, păpuși și jucării mici. Când copilul vrea să se joace se desface și poate fi folosit și ca un covoraș. Când termină, se strânge ușor, în câteva secunde și se poate agăța într-un cui sau lua oriunde.

Citește și:   Ascultă vocea interioară a copilului tău!

Poți confecționa chiar mai multe trăistuțe, de culori diferite și sorta jucăriile cu ajutorul lor.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?