Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Concursul National „Familia mea Internauta”

Concursul National „Familia mea Internauta”

 Se lansează concursul naţional „Familia mea Internaută

Copiii şi tinerii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 19 ani sunt invitaţi între 15 decembrie 2008 şi 5 februarie  2009 să participe la competiţia naţională cu  tema “Familia mea Internaută” organizată cu ocazia Zilei Siguranţei pe Internet (Safer Internet Day).

Cu ocazia celei de a VI-a ediţii a Zilei Siguranţei pe Internet, ce va avea loc pe 10 februarie 2009, copiii şi tinerii vor avea ocazia să participe la două concursuri: unul la nivel naţional şi celălalt la nivel european. Safer Internet Day este un eveniment de anvergură europeană, desfăşurându-se anual sub egida reţelei europene “INSAFE” – European Safer Internet Network.

Competiţia naţională este organizată de către consorţiul Sigur.info, format din organizaţia Salvaţi Copiii România, Positive Media şi Focus – Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual, având ca scop dezvoltarea proiectului “Sigur.info” destinat navigării în siguranţă pe Internet a copiilor.
Obiectivul principal al concursului este conştientizarea de către copii şi tineri, dar şi de către părinţi, a pericolelor navigării nesupravegheate pe Internet. Astfel, copiii şi tinerii între 6 şi 19 ani sunt invitaţi să participe cu proiecte multimedia în care să ilustreze relaţia copii – părinţi vizavi de utilizarea în siguranţă a Internet-ului în familie.

Citește și:   De ce e periculos să îţi pedepseşti copilul

Data limită de trimitere a proiectelor este 5 februarie 2009, câştigătorii concursului urmând a fi premiaţi în cadrul conferinţei de presă ce va avea loc pe data de 10 februarie 2009.
Concursul este organizat în parteneriat cu Microsoft România, Orange România, UPC România şi ECDL România, iar partenerii media sunt MinimaxTV, revista CHIP, Grupul de presa IDG, Edu.Genium.ro, BestGames.ro şi Kids-Shop.

Concursul european „Cine ştie câştigă” este adresat copiilor cu vârste între 10 şi 15 ani. Concurenţii sunt invitaţi să răspundă la întrebări din domenii variate, cum ar fi: cultură, geografie, istorie, mijloacele de comunicare moderne şi, desigur, siguranţa pe Internet. Câştigătorii vor fi invitaţi la Luxembourg, pe data de 10 februarie 2009, la festivitatea Safer Internet Day 2009.
Regulamentul complet al celor două competiţii, sfaturi privind realizarea proiectelor, precum şi modul de înscriere şi trimitere a lucrărilor, sunt publicate pe site-ul Sigur.info, la secţiunea „Ziua Siguranţei pe Internet” 2009.

Organizaţia Salvaţi Copiii este coordonator naţional al proiectului “Sigur.info” care funcţionează, începând cu data de 1 Septembrie 2008, ca nod unic naţional destinat siguranţei pe Internet. Proiectul are în componenţă activităţi de promovare şi conştientizare a siguranţei online pentru copii, o linie de informare de tip HelpLine şi o linie de raportare de tip HotLine.
Partenerii acestui proiect sunt instituţii publice şi mari companii private care au legătură prin domeniul lor de activitate cu specificul proiectului: Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiilor, Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, Agenţia Naţională Pentru Protecţia Copilului,  Asociaţia Naţională a Internet Service Provider-ilor din România, Inspectoratul General de Poliţie, companiile Microsoft, Orange şi UPC.

Citește și:   Părinte singur și puternic- strategii pentru a face față provocărilor

Persoană de contact:
George Roman, Director de program, organizaţia Salvaţi Copiii
Tel.: 021 316 61 76; 0722 605 904
E-mail: george_roman@salvaticopiii.ro

Lasa un comentariu

2 comentarii

  1. sunt foarte satisfacut de acest program anti violenta deoarece cunosc multe cazuri de violenta pe internet iar aceasta campanie este foarte buna si folositoare impotriva violentei.
    Parerea mea este ca acest proiect va fi foarte folositor in viitorul apropiat cat si cel indepartat dar eu nu pot numai sai felicit aceasta companie si scopul ei contra sexualitatii pe net a copiilor deci eu pot sa zic ca votez cu acest program si sal felicit pe intemeietorul companiei anti violenta pe internet.

    cirstea alexandru clasa a-VI-b

  2. sunt foarte satisfacut de acest program anti violenta deoarece cunosc multe cazuri de violenta pe internet iar aceasta campanie este foarte buna si folositoare impotriva violentei.
    Parerea mea este ca acest proiect va fi foarte folositor in viitorul apropiat cat si cel indepartat dar eu nu pot numai sai felicit aceasta companie si scopul ei contra sexualitatii pe net a copiilor deci eu pot sa zic ca votez cu acest program si sal felicit pe intemeietorul companiei anti violenta pe internet.

    cirstea alexandru clasa a-VI-b