Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Ce trebuie să urmăreşti când alegi adidaşi pentru copii? (P)

Ce trebuie să urmăreşti când alegi adidaşi pentru copii? (P)

Alegerea de adidaşi pentru copii poate fi o sarcină uşoară şi plăcută dacă sunt analizate cu atenție câteva aspecte. Cum știi, piticii sunt mofturoşi şi nu acceptă cu uşurinţă orice tip de încălţăminte, însă se bucură de libertate de mișcare ori de câte ori poartă o pereche de adidaşi. Iată detaliile pe care trebuie să le urmăreşti dacă-ţi doreşti să achiziţionezi încălţămintea perfectă pentru pitici.

Adidași copii – analizează cu atenție materialele

Când vorbim de pantofi sport, vorbim de activități dinamice, libertate de mișcare, dar şi de multă transpiraţie. Trebuie să ştii că şi piticii transpiră la fel de abundent ca şi adulţii, așa că încălţămintea selectată trebuie să fie realizată din materiale speciale, care absorb umiditatea şi nu întrețin dezvoltarea fungilor. Producătorii de adidaşi copii acordă multă atenție cercetărilor legate de caracteristici de calitate şi îmbunătăţesc continuu tehnologia.

Pentru a avea certitudinea că piticul beneficiază de  adidaşi confortabili, este important să selectezi materiale de calitate care susțin buna ventilare în interior, se aerisesc rapid şi nu permit înmulţirea excesivă a microorganismelor.

Ergonomie şi sisteme de închidere

Cu siguranță, o pereche de adidaşi ergonomici atrag atenția prichindeilor. Cei mici nu pun foarte mult preț pe brand, aspect, ci mai degrabă pe starea pe care încălţămintea le-o conferă. Totuși, este important să alegi adidaşii conform activităţilor desfăşurate. Fiecare sport necesită echipament distinct, spre exemplu, pantofii de tenis trebuie să fie flexibili şi să asigure alunecare optimă pe zgură. Pantofii pentru alergare sunt flexibili, uşori şi susţin bine gleznele, pe când adidaşii pentru baschet vin cu tălpi speciale care absorb şocurile produse de sărituri.

Citește și:   3 rețete sănătoase de primăvară

Când sunt selectaţi adidaşii pentru copii mici trebuie să se acorde un plus de atenție şi sistemelor de închidere. Pentru copiii de până la 10 ani sunt recomandaţi adidaşii fără şireturi care se prind rapid. Când copiii depășesc această vârstă pot fi utilizaţi şi pantofi sport cu şireturi. Adidaşii trebuie purtați şi închiși corect, indiferent de activitatea desfăşurată, în caz contrar se pot produce accidentări grave.

Recomandări de producător cu privire la purtare şi întreținere

Trebuie să recunoaştem, piticii au obiceiul de a deteriora rapid încălţămintea sport. Hârjâielile repetate, șuturile la poartă şi joaca în patru labe îi fac fericiți pe prichindei, însă deteriorează pantofii.  Pentru a evita degradarea rapidă a adidaşilor pot fi selectate acele modele cu vârfuri întărite, aşa pantofii îşi păstrează mai mult aspectul plăcut.

Dacă vorbim de întreținere lucrurile sunt destul de simple. Adidaşii pentru copii trebuie îngrijiţi asemeni altor tipuri de pantofi. Trebuie curăţaţi după fiecare purtare. Nu trebuie introduși în maşina de spălat şi nu trebuie uscaţi direct pe surse de căldură.

Mărimea corectă

Un  alt detaliu peste care nu trebuie să treci cu vederea este mărimea. O pereche prea mică creează disconfort şi nu permite celui mic să se desfăşoare. Adidaşii pentru copii nu trebuie achiziţionaţi mai mari decât piciorul copilului, în ideea că “va crește repede”. Încălţămintea prea mare îngreunează mersul, limitează mișcarea şi poate produce accidentări.

Citește și:   Idei pentru petreceri zile de naștere pentru băieți

Dacă ai văzut cum trebuie selectaţi corect adidașii copii, te invităm în magazinul CCC să descoperi ofertele. Analizezi, selectezi şi achiziţionezi, simplu, fără bătăi de cap. Poți plăti online cu cardul sau ramburs la livrare.

Lasa un comentariu