Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Ce poți confecționa pentru copii din cauciucuri uzate

Ce poți confecționa pentru copii din cauciucuri uzate

Poate ai în garaj niște cauciucuri uzate și te întrebi ce să faci cu ele. Oricum astăzi cauciucurile sunt foarte ușor de găsit. Cu câteva unelte simple de tăiat și cu multă imaginație, le poți transforma în jucării sau obiecte utile pentru copilul tău. Le poți pune în curte, în balcon, pe terasă, oriunde găsești puțin loc. Dacă ai un copil mai mare, îl poți implica și pe el alături de tine.Nu trebuie să cumperi jucării scumpe ca să bucuri un copil!

Dacă nu ai așa de multă imaginație, iată mai jos câteva exemple:

Spații de joacă:

Leagăne- ai nevoie de sfoară sau lanț și câteva cârlige care se prind cu suruburi. Pot fi lăsate simple sau colorate. Dă găuri cu o bormașină sau cu ceva ascuțit. Prinde șuruburile de o plăcuță de metal nu direct de cauciuc pentru a face leagănul mai solid. Poți să le folosești întregi sau tăiate ca în modelele următoare.

Perete sau turn de cățărat – folosește cauciucuri de bicicletă prinse pe o platfomă din scândură, înclinată sau cauciucuri de mașină pe un suport, ori puse una peste alta. Trebuie să fie bine fixate cu cuie, sârmă, șuruburi, astfel încât să nu se deplaseze provocând accidentarea celor mici.

Citește și:   Jocuri și jucării din sticle de plastic- video

Balansoar – cu o scândură și jumătate de cauciuc solid poți crea un mic balansoar. Dacă vrei, pune-i și mânere.

Groapă de nisip- pentru asta poți folosi un singur cauciuc în care poți pune nisip pentru cel mic sau delimitează un spațiu cu ajutorul câtorva cauciucuri tăiate pe jumătate și copiii se pot juca în interior.
 

Obstacole- Un tunel creat din cauciucuri uzate, un șir de cauciucuri acoperite pe jumătate în pământ pe care copiii pot merge, câteva culori și o formă pe care ei se pot urca, prin care se pot strecura în joaca lor, vor avea un mare succes.

Mașini- tot din cauciucuri frumos aranjate, se pot crea adevărate capodopere: mașini, tractoare, motorete în miniatură. Copiilor le place mult să improvizeze așa că nu te îngrijora că stau pe loc.


Figurine amuzante

Pot fi viu colorate, decupate cu măiestrie formând animale, personaje din desene animate etc. Așează-le în curte, la locul de joacă al copiilor și le va aduce un plus de distracție!

Mobilier pentru copii

O măsuță și niște scaune din cauciucuri uzate vor putea fi așezate oriunde, fără teama că se vor uda în ploaie sau copiii le vor murdări în joaca lor.Umple cauciucurile cu pământ și pune în vârf o pernuță rotundă pentru scaune sau pune un capac din placaj decupat sau lemn vopsit sau acoperit cu material impermeabil. Dacă ești creativ poți confecționa și modele mai interesante

Citește și:   5 Activități cu care să-ți ții copiii ocupați în mașină

Lasa un comentariu